Ik had me voorgenomen om pas na 1000 km in de benen te bloggen over het wel en wee van woon-werk verkeer per fiets.

Het ‘wel’ eens goed ophemelen en eens goed mijn ergernis los te laten over het ‘wee’.

Maar vandaag was zo super, dat ik toch al even een voorproefje geef.

’s morgens

File op den E19
Ik reed over de E19 en zag daar een zware file.

’s avonds

Ik stak iemand voor en ineens pikte die in mijn wiel om daar 2km in te hangen tot onze wegen elkaar scheidden. Ik weet wel dat ‘nen echte’ dit niet op prijs stelt, maar ik voelde me zeer gevleid dat ik blijkbaar een aanlokkelijk wiel heb.

Daarna stak een man in wielrennerstenu met koersfiets me gezwind voorbij. Na een tijdje komt hij echter terug in mijn visier en zeker 5km heb ik een 10-tal meter achter hem gereden (in zijn wiel lukte net niet)

Na 5km toen we samen voor een drukke baan moesten stoppen bedankte ik hem voor de snelle terugrit en hij zei: ” ik kon het niet geloven dat jij maar achter mij bleef hangen … en met zone fiets dan nog”

(van vrouwen in jurk en met hakken die een zware damesfiets met een kinderstoeltje achteraan besturen zijn de verwachtingen over ’t algemeen niet hoog gespannen … ik denk wel dat er in verhouding meer op geclaxonneerd wordt)

*Binnen een 500 km meer van dit*