De eerste dag naar t nieuwe werk ... Oeps

Laten we het niet over het nieuwe werk hebben, maar over de tocht naar het nieuwe werk … die was veel boeiender.

Vermits mijn nieuwe wagen nog geen nummerplaten heeft moest ik zoiezo met de fiets.
Zo gezegd, zo gedaan … ik had dat zelfs voorzien en mijn fiets was enkele weken geleden al in orde gezet door de fietsenmaker *slim*

Dit weekend trok ik een rem over en viel mijn pedaal eraf.
Die pedaal had ik zelf opnieuw vastgezet met een engelse sleutel (en trots dat ik was op mezelf) en de rem … och ja … met één rem kan je ook fietsen hé.

Dus vanmorgen met 2 kinderen op de fiets, elk op zijn halte gaan afzetten.
Dan een gps in de hand (want ik kende mijn weg niet … zwak puntje in mijn voorbereiding) en dat in die hand die ook de goede rem moest bedienen …. niet evident.
Dan verder gereden (nog wat omleiding moeten doen, jaja … ook fietsers hebben daar last van) en ineens merk ik dat mijn pedaal terug loskomt. Op meer dan 4km van de eindbestemming !!!
Hopen dat hij het houdt … uiteindelijk viel de pedaal er 1km voor eindbestemming pas af … gelukkig dat ik zo vooruitziend was om ‘ruim op tijd’ te vertrekken zodat ik nog ‘net op tijd’ daar aankwam.

Ondertussen heeft een man van de technische dienst daar, mijn fiets terug in orde gezet (alvast de pedaal … de rem ook vragen zou er iets over zijn) … dus ze kennen me daar al, en ik sta al in ’t krijt bij iemand.

Zo’n eerste dag … is toch vermoeiend … maar ik heb toch maar schoon 32km op de teller staan.