Naar de thermen

2017-11-27T21:57:41+00:00oktober 20th, 2016|Categories: Travel|Tags: , , |5 Comments

Afstand 16 km – Hoogtemeters 240 – Bestemming Caldas de Reis – Overnachting Pousada Doña Urraca 

Iedereen was zo moe van gisteren dat we unaniem besloten het kalm aan te doen. 16km was het resultaat.
We belanden in de waarschijnlijk slechtste albergue (geur, afwerking, hygiëne) tot nu toe. Maar het leven is zoveel gemakkelijker als je daar allemaal niet mee inzit … dus we laten het ons welgevallen. Trouwens, ik vind dat we toch nu toe (en zelfs nu) niet mogen klagen. Als je in een warm bed kan slapen ipv in een tent, en zelfs goedkoper … (we slapen aan €6/persoon)

De wandelaars die de camino Português doen, die klagen soms over teveel verharde wegen, maar voor ons lijkt dat natuurlijk net ideaal. De voorproef van vandaag was relatief (maar 16km!!!) zwaar (want meestal zijn kleine wegen stijler dan de grotere banen), maar we konden de wandelcamino helemaal volgen en het was weer eens iets totaal anders en schoon ook. En trouwens zou het stilaan vlakker moeten worden. Hoeraaa daarvoor!!!

Deze camino is minder druk dan de camino Frances waar we mee startten, dus volzette albergues zouden geen probleem mogen vormen (wel moet je blijkbaar soms de sleutel van de albergue ergens gaan vragen)

Het dorpje waar we belandden heeft thermische bronnen … en we genoten daar van een (te?) warm voetbad.

Verder deden we wat schoolwerk terwijl onze tent droogde (en voor een keer wou er iemand die foto’s trekken van de kinderen aan het werk ipv van onze fietsen, want zijn vrouw was lerares). 

De kinderen probeerden nadien tevergeefs vissen te vangen met een touw, brood, ijzerdraad, een kauwgumpotje als dobber.
We beginnen uit te kijken naar Portugal … Pasteis, sumol, francesinha en bacalhau o grau zijn ons al aangeraden. En bij gebrek aan een albergue kan je in Portugal blijkbaar aankloppen bij de vrijwillige brandweer, die zorgen ook soms voor slaapplaats. Ik hoop dat we dat ook eens kunnen ervaren. 

Nu hopen we ook nog op uw ultieme tips voor Porto waar we even zullen verblijven in aangenaam gezelschap van familie die ons komt bezoeken.

5 Comments

 1. Lien 20 oktober, 2016 at 22:10 - Reply

  Wij waren deze zomer 2 dagen in Porto en vonden het FANTASTISCH!!!
  Wij dwaalden door de steile straten, bezochtten World of Discoveries, Taylors (een “portofabriek”), de kathedraal natuurlijk en nog een toren vanwaaruit je een prachtig uitzicht had op de stad (ik kan me de naam niet meer herinneren). We reisden met onze peuter van net geen drie, die al de gekleurde huisjes ook geweldig vond. Hij was ook gek op het boten kijken op het water. Geniet ervan!

 2. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 20 oktober, 2016 at 22:17 - Reply

  Groot gelijk dat jullie even uitrusten en op die manier krachten opdoen. Het is nodig om even alles terug op zijn plaats te steken en te reorganiseren. Alle dagen uitpakken, inladen en terug vertrekken zorgen op het einde voor een warboel (ook al heb je de beste organisatie). Hopelijk treffen jullie het in Porto.

 3. Jacques 20 oktober, 2016 at 22:40 - Reply

  merkwaardige witte voeten krijg men van dat “te warme” water!

 4. Gudrun 20 oktober, 2016 at 22:46 - Reply

  Zoek mensen die fado spelen

 5. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 22 oktober, 2016 at 08:08 - Reply

  Het “witte voeten” fenomeen is volgens mij te wijten aan de lichtinval en het feit dat de voeten meestal bedekt zijn met sokken. Aangezien ik dikwijls in warme landen reis heb ik ook “witte pootjes”.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.