Afstand 25km – Hoogtemeters 274 – Bestemming Pontevedra – Overnachting Albergue municipale Pontevedra 

Om 11u waren we al in Pontevedra … we doen het kalm aan … eindelijk is het voor het eerst sinds we vertrokken zijn dat we het echt op het gemak doen. Misschien ook eens niet slecht (maar niet direct volgens de aard van de beestjes).

Onderweg kwamen we een echte fan tegen, eerst claxoneerde de man ons toe bij het voorbij steken, daarna stopte hij aan de kant om ons toe te juichen en een derde keer stond hij met fototoestel in de aanslag op een volgend punt op de route, waar we stopten om een praatje te slaan met de sympathieke man. De kinderen beginnen te wennen aan hun sterrenstatus, en we grappen er dikwijls over dat als we een euro zouden krijgen van elke foto die van onze fietsen ggetrokken wordt, dat onze reis dan terugbetaald  zou zijn.

We aten in de Burger King … ik was er nog nooit geweest dus dat moest van de bucketlist … en ik had misschien vooral geen zin in inkopen doen en koken.


In Pontevedra is ook nog een plein waar je duiven kan voederen. Niet echt aan mij besteed, sinds ik ooit een documentaire over de beestjes heb gezien ben ik serieus gedegouteerd van deze dieren … onze kinderen vonden ze echter wel de max. 
En zo was er weer voor ieder wat wils.