Afstand 16 km – Hoogtemeters 240 – Bestemming Caldas de Reis – Overnachting Pousada Doña Urraca 

Iedereen was zo moe van gisteren dat we unaniem besloten het kalm aan te doen. 16km was het resultaat.
We belanden in de waarschijnlijk slechtste albergue (geur, afwerking, hygiëne) tot nu toe. Maar het leven is zoveel gemakkelijker als je daar allemaal niet mee inzit … dus we laten het ons welgevallen. Trouwens, ik vind dat we toch nu toe (en zelfs nu) niet mogen klagen. Als je in een warm bed kan slapen ipv in een tent, en zelfs goedkoper … (we slapen aan €6/persoon)

De wandelaars die de camino Português doen, die klagen soms over teveel verharde wegen, maar voor ons lijkt dat natuurlijk net ideaal. De voorproef van vandaag was relatief (maar 16km!!!) zwaar (want meestal zijn kleine wegen stijler dan de grotere banen), maar we konden de wandelcamino helemaal volgen en het was weer eens iets totaal anders en schoon ook. En trouwens zou het stilaan vlakker moeten worden. Hoeraaa daarvoor!!!

Deze camino is minder druk dan de camino Frances waar we mee startten, dus volzette albergues zouden geen probleem mogen vormen (wel moet je blijkbaar soms de sleutel van de albergue ergens gaan vragen)

Het dorpje waar we belandden heeft thermische bronnen … en we genoten daar van een (te?) warm voetbad.

Verder deden we wat schoolwerk terwijl onze tent droogde (en voor een keer wou er iemand die foto’s trekken van de kinderen aan het werk ipv van onze fietsen, want zijn vrouw was lerares). 

De kinderen probeerden nadien tevergeefs vissen te vangen met een touw, brood, ijzerdraad, een kauwgumpotje als dobber.
We beginnen uit te kijken naar Portugal … Pasteis, sumol, francesinha en bacalhau o grau zijn ons al aangeraden. En bij gebrek aan een albergue kan je in Portugal blijkbaar aankloppen bij de vrijwillige brandweer, die zorgen ook soms voor slaapplaats. Ik hoop dat we dat ook eens kunnen ervaren. 

Nu hopen we ook nog op uw ultieme tips voor Porto waar we even zullen verblijven in aangenaam gezelschap van familie die ons komt bezoeken.