Afstand 62km – Hoogtemeters 998 – Bestemming Pontcesures – Overnachting Albergue Xunta de Galicia 

Na een pechdag zijn we op de camino Português beland … we zitten we op minder dan 250km van Porto en hebben zin om nog eens een nieuw land binnen te fietsen.
Pech was er in de vorm van een geknapte versnellingskabel. Na 4,5 km te voet naar de fietsenmaker kon het maar provisoir gemaakt worden … dat is het nadeel aan speciale fietsen … net iets exotischere onderdelen. De kabels zijn namelijk net iets langer dan de standaardkabels die een fietsenmaker in stock heeft.

Pech was er ook in de vorm van slechte benen … ik denk dat we iets te weinig rust nemen, maar in albergues is het niet de bedoeling dat je blijft en campings zijn er ook niet zoveel.

Ik had niet gedacht dat we vandaag nog zouden geraken waar we nu zijn. Op een bepaald moment stond het huilen me nader dan het lachen en waren we op zoek naar een wildkampeerplek omdat het er niet naar uitzag dat ik 8 km bergop zou halen.

Maar een goed team … dreamteam Liv en Annelies op de rode fiets, een geduldige man die chocolade uitdeelt als het niet meer gaat en een goedgezinde zoon … kan veel.

En zo kwamen we uiteindelijk laat, uitgeput en verwilderd (na 2 dagen wildkamperen) aan in een albergue … hallelujah!!!!