Natuurlijk deed ik ook mee aan de Antwerp Urban trail, met speciaal parcours door parels in de binnenstad, ik was wel eens benieuwd en het paste perfect in het trainingsschema in opbouw naar de Antwerp 10 miles en de 20km van Brussel.
Even was het nog spannend om opvang voor onze kindjes te vinden, maar gelukkig heb ik nog een héél lief nichtje, dat ook nog zo dapper is om op mijn 2 charels te willen letten.

En zo konden Bjeurn en ik naar Antwerpen trekken om daar met een deel van onze familieloopclub (en aanhangsels) deel te nemen.

Om 9u30 werd  het startschot gegeven, toen stonden wij echter nog in de rij om onze bagage af te geven. Geen drama, wij startten helemaal op het einde en tegen dat het onze beurt was om over de start te lopen, was het al bijna 10u.
Handig zo’n gespreide start, zo kan je tenminste eens naar ’t toilet gaan voor de wedstrijd, zonder lange wachtrij.
Zo’n loop ’s morgens heeft trouwens ook mijn voorkeur, tegen de middag heb je je sport gedaan en is de hele namiddag vrij  (voor de was, de plas en de strijk)

Eigenlijk was het niet zo verstandig om helemaal op ’t einde pas te starten. Tegenwoordig haal ik toch wel een mooie gemiddelde snelheid en héél de wedstrijd hebben we volk moeten inhalen. Ik vermoed dat we zo ongewild in de hoogste concentratie lopers beland zijn en dan sta je dus ineens stil aan de trap in de trapstraat … en wel meer dan 5 minuten (zie maar op het blokdiagram aan kilometer 7). Jammer als je net een minuutje tervoren dacht … YES, ik ga hier weer een persoonlijk record breken. Tegen ’t einde in de Vlaaikensgang (kilometer 11) was het weer van dat … meer dan 2 minuten vertraging … op wandeltempo door de smalle gang, terwijl we een groep Amerikaanse senioren toeristen kruisten.
Maar tja … van een wedstrijd als deze kan je moeilijk verwachten dat je PR’s breekt, je mag al content zijn als je niet tegen een paaltje loopt of over een slechtzittende kassei struikelt.

Uiteindelijk finishte ik op 1u5min27sec (althans volgens mijn tijdsregistratie), een zeer behoorlijke tijd, zeker als ik bedenk dat daar minimum 7 minuten wachttijd tussenzitten, en natuurlijk ben ik ook content dat ik Bart De Wever niet moest laten voorgaan, volgende keer klop ik echter ook Francesca Vanthielen.

In elk geval ’t was de moeite (alhoewel ik toch weer te hard van stapel ben gelopen, want een kleine blessure, vermoedelijk een slijmbeursontsteking aan mijn  heup, volgende week wat kalm aan doen).
Volgend jaar weer? Misschien, mogelijks, maar zeker geen must … Been There, Done That, Have a T-shirt.
Een bedenking die ik me toch maak, is dat de loop wel duur was, deels door onnodige extra’s als een zoveelste lelijk loopT-shirt en een ontbijt nadien. En eigenlijk kan een simpele stratenloop mij dikwijls evenveel bekoren.
In elk geval, deze klasseer ik onder uitdaging “Loop eens een wedstrijd die je nog nooit eerder liep”

en ondertussen kan ik er nog andere afkruisen ook nl “Loop eens van het werk naar huis”
Dit wou ik al lang doen, en eindelijk kwam het ervan (dankzij een collega die me ’s morgens wou komen oppikken), een leuke ervaring (12km 1u06min), jammer genoeg is toen mijn heupblessure begonnen.
Ik vrees dat ik ineens weer teveel ineens wil. Mijn crawl verbeteren, sneller en meer lopen.

En ook nog “Loop eens op een andere locatie in het buitenland”
Het buitenland werd Nederland, nl. Amsterdam, waar ik voor een opleiding zat. Zalig vind ik het om op een werkreisje vroeger op te staan, te gaan lopen en de buurt wat te verkennen. Terwijl mijn collega’s enkel het hotel mogen aanschouwen.’t was trouwens de moeite, ik belandde in een wijk met allemaal woonhuisjes op het water, dat had ik eigenlijk nog nooit gezien

En ook las ik nog eens een boek over lopen “Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen” door Christopher McDougall
Het boek was zeer zeker interessant, en ik heb zin gekregen om eens vibrams uit te testen of alvast mijn eerste uitdaging eens tot een goed einde te brengen. Toch zou ik zo graag eens een boek lezen wat mij als loper boeit, motiveert en inspireert. Ik ben geen ultraloper en al zeker geen goede loper, maar wel een hele enthousiaste. Misschien ben ik wel de gemiddelde loper … hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat ik blijkbaar toch niets vindt dat mij op het lijf geschreven is.

25 uitdagingen opgelijst (12/25 voltooid)

 1. Loop eens op blote voeten (aan het strand ofzo)
 2. Loop eens met de muziek van een ander
 3. Loop eens zonder muziek
 4. Loop eens vergezeld van een kindje (op fiets of step)
 5. Combineer 2 (of meer) verschillende sporttrainingen
 6. Doe eens aan trail-running (of iets wat daarop lijkt)
 7. Loop nog eens een wedstrijd met een kindje in de loopbuggy
 8. Loop een wedstrijd (die je nog nooit eerder liep)
 9. Loop eens met een andere partner
 10. Loop eens met een andere ‘groep’
 11. Loop eens van ‘t werk naar huis (of omgekeerd)
 12. Laat je eens droppen
 13. Loop eens een volledige reeks interval (deze uit het programma van Evy Gruyaert 5->10km)
 14. Loop eens 10km in 52min of minder
 15. Verbeter je Coopertijd
 16. Verbreek je afstandsrecord (halve marathon)
 17. Loop eens een duurloop in de hartslagzone waar je moet zitten
 18. Loop eens op een andere locatie (binnenland)
 19. Loop eens op een andere locatie (buitenland)
 20. Loop eens op nog een andere locatie (buitenland)
 21. Loop eens in de sneeuw
 22. Loop eens als het vriest
 23. Loop eens in de regen
 24. Lees nog eens een boek over lopen
 25. Loop 1000 km in 2013