Je hebt 2 soorten vrouwen, zij die zich schminken en zij die dat niet doen.
Ik zit daar ergens tussenin.

In de kast staat wel wat make-up, niet overdreven veel en ’t meeste stokoud.
Op ’t werk mag ik strikt gezien geen make-up dragen maar mijn leuze is sowieso “Ik heb dat niet nodig” *roloog*

Het gebruik beperkt zich tot mijn -weinig wereldschokkende- uitgaansleven, en dan smeer en teken ik wat op goed geluk, hoe ik denk dat het moet.

Maar sinds gisteren komt daar verandering in. Ik nam immers deel aan een Jafra-avond (lees tupperwareavond met schmink ipv met pottekes) en het was “leerrijk”.
Zo spendeerden we 4 uur aan het schminken van onszelf (om daarna schoon geschminkt naar huis te gaan en te merken dat er niemand meer op was om me te bewonderen).
Vanaf nu ken ik het hele stappenplan voor een geslaagde look, ik kan oogschaduw aanbrengen in 3 tinten* (nu weet ik ook dat er een reden is dat die meestal met meer in een doosje zitten, niet omdat je dan wat keuze hebt, maar omdat je die samen moet gebruiken), ik weet dat ik mijn mascaraborsteltje niet heen en weer mag pompen in het busje, ik kan blush gebruiken en mijn jukbeenderen schoon laten uitkomen.
Vanaf nu gaat alles anders zijn *kleine knipoog*

Neen, misschien zal ik me nooit dagelijks schminken (alhoewel de goesting er wel is), maar het was wel een aanrader.
Ik hoor immers veel dames zeggen dat ze niet weten hoe zich te schminken  wel dit is de manier om alvast een cursus voor dummy’s te volgen … volledig gratis (als je je niet laat verleiden tot de aankoop van één of ander pakket) *fail*

Dit weekend maakte ik ook nog een pulleke (zo’n heerlijk met een leuk kraagske voor op winterse dagen) en bracht ik ook nog een loopuitdaging  tot een goed einde, maar over deze 2 dingen later meer, want … vrijdag had ik een dropping … zaterdag was het vrouwenavond … dat is wat veel sociaal contact voor mij op één weekend.
Je hebt geen idee hoe hard ik snak naar mijne zetel, mijn dekentje en mijnen boek.

* hier een variant van de uitleg en zelfs met 4 kleuren