Alle wegen leiden naar Rome

2017-10-24T22:37:59+00:00 maart 2nd, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |5 Comments

Afstand 32km – Hoogtemeters 264 – Bestemming Rome (Italië) – Overnachting een heel tof huisje via AirBNB net buiten het centrum

Alle wegen leiden naar Rome … maar toch zijn we blij dat we er allemaal heelhuids zijn geraakt. Op een bepaald moment heb ik heel hard gegild, omdat ik dacht dat de jongens zouden opgeschept worden!!! 

Ik weet nog steeds niet wat er gebeurd was, ofwel was de chauffeur van de bestelwagen afgeleid door zijn gsm, ofwel vertikte hij het om te vertragen voor een fietser die zijn plaats opeist op de baan. 

In elk geval … de chauffeur heeft het pleit gewonnen. Bjeurn is allerijl nog de kant in gereden om hem te ontwijken.

Maar we zijn in Rome, ik kan het haast niet geloven maar ik doe het toch want we hebben de Sint-Pietersbasiliek al gezien.

Ons huisje dat we via AirBNB huren valt ook super goed mee. Alle faciliteiten zijn aanwezig en het is waarschijnlijk het mooiste waar we al (via AirBNB) in gelogeerd hebben (wij kiezen vooral in functie van prijs).

Het is toch speciaal Rome, enerzijds is het een stad die enorm tot de verbeelding spreekt en waar ik nog nooit eerder was.

Anderzijds was ik enorm onder de indruk van een goede vriendin van mij die ooit van haar thuis tot in Rome fietste. En nu staan wij hier gewoon ook met onze fiets. Bedankt Karen, om me te inspireren tot fietsvakanties !!!

5 Comments

 1. Frans en Maria 2 maart, 2017 at 22:38 - Reply

  Amai wat schrikken,
  Gelukkig goed verlopen,wees maar heel voorzichtig hoor.
  Dikke kus allen.nk Fr en mij???❤️

  • Annelyse 2 maart, 2017 at 22:40

   Wij zijn voorzichtig hoor (daarmee dat we de chauffeur het pleit maar hebben laten winnen). Maar sommige chauffeurs begrijpen we echt niet. Voorts lijkt Italië wel mee te vallen op het eerste zicht .. de andere chauffeurs waren niet al te wild

 2. Karen 2 maart, 2017 at 22:38 - Reply

  Ohhhh! En nu inspireren jullie ons om ook eens zo’n fantastische lange reis te maken. We genieten heel hard van alle verslagen en krijgen er ook veel ideetjes van! Geniet nog van de geweldige ervaringen elke dag weer! xxx

 3. Heidi 3 maart, 2017 at 10:56 - Reply

  Ooit met de fiets op de Via Appia gereden, hoe zalig was dat. Mocht je er tijd voor hebben, een aanrader!

 4. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 3 maart, 2017 at 10:57 - Reply

  Blijkbaar even geluk gehad. In sommige landen is een fietser “vrij wild” om te doen schrikken. Had jaren (oei hoeveel al !!!!!) dezelfde ervaring in Duitsland toen het nog niet zo fietsminnend was als nu. Ben benieuwd naar de kiekjes van jullie uitstappen in Rome.

Leave A Comment