Afstand 41km – Hoogtemeters 213 – Bestemming Ladispoli (Italië) – Overnachting kamperen in een olijfgaard met toestemming van de eigenaar

Waarschijnlijk lag het ook aan de goede nachtrust, maar vooral lag het aan Alessia dat de sfeer er vandaag veel meer in zat.
Alessia was het meisje dat ons ontbijt verzorgde in de B&B, wat een lieve en toffe jongedame. Ze zorgde voor een heerlijk ontbijt (vol zoets), waardoor mijn hoofdpijn verdween en ze was zo sympathiek. Knap dat een meisje van 21 zo’n goede gastvrouw kan zijn. 

Onze schrik dat het niet zou klikken met Italië en de Italianen verdween, en de moraal was terug hoog.

Alessia vertelde ons ook waar we een SIMkaart konden kopen en nu zijn we terug mobiel met 20 Gb aan internet deze maand.

Ook onderweg viel het goed mee … de Italianen roepen enthousiast “Ciao” naar ons, of ze zwaaien en toeteren (waardoor ik wel altijd verschiet, maar mijn hart warmt toch altijd op van het gevoel welkom te zijn).

We hebben ook al een conversatie in het Italiaans gehad met 3 nieuwsgierige dames. Op het Italiaans moeten we nog wat oefenen maar gelukkig lijkt het wel wat op Spaans.

  

Onze tent placeerden we op een olijfgaard, mits toestemming van de eigenaar. De meeste campings zijn nog niet open dus ik denk dat we creatief zullen moeten zijn voor een plekje voor onze tent.

  

Het weer vandaag was heerlijk (18°C en zon naar mijn schatting) en hoewel er de komende dagen veel regen voorspeld wordt zal het de volgende weken naar alle waarschijnlijkheid steeds beter worden zekerst. Schoon vooruitzichten dus.