Afstand 32km – Hoogtemeters 264 – Bestemming Rome (Italië) – Overnachting een heel tof huisje via AirBNB net buiten het centrum

Alle wegen leiden naar Rome … maar toch zijn we blij dat we er allemaal heelhuids zijn geraakt. Op een bepaald moment heb ik heel hard gegild, omdat ik dacht dat de jongens zouden opgeschept worden!!! 

Ik weet nog steeds niet wat er gebeurd was, ofwel was de chauffeur van de bestelwagen afgeleid door zijn gsm, ofwel vertikte hij het om te vertragen voor een fietser die zijn plaats opeist op de baan. 

In elk geval … de chauffeur heeft het pleit gewonnen. Bjeurn is allerijl nog de kant in gereden om hem te ontwijken.

Maar we zijn in Rome, ik kan het haast niet geloven maar ik doe het toch want we hebben de Sint-Pietersbasiliek al gezien.

Ons huisje dat we via AirBNB huren valt ook super goed mee. Alle faciliteiten zijn aanwezig en het is waarschijnlijk het mooiste waar we al (via AirBNB) in gelogeerd hebben (wij kiezen vooral in functie van prijs).

Het is toch speciaal Rome, enerzijds is het een stad die enorm tot de verbeelding spreekt en waar ik nog nooit eerder was.

Anderzijds was ik enorm onder de indruk van een goede vriendin van mij die ooit van haar thuis tot in Rome fietste. En nu staan wij hier gewoon ook met onze fiets. Bedankt Karen, om me te inspireren tot fietsvakanties !!!