Amai … de dag was vrij ambitieus … het begon al met ‘per ongeluk’ opstaan om 7u30 (we dachten dat het al 2u later was).

Rome heeft al indruk gemaakt !!! Vandaag op het programma …..

de eerste keer in Vaticaanstad (nieuw land op onze lijst) met een bezoek aan het Sint Pietersplein en de Sint Pieters Basiliek.

Vermits we een uur moesten aanschuiven konden we het plein goed aanschouwen.  

Knap, groot, impressionant, al moet ik zeggen dat Bjeurn meer onder de indruk was als ik. Ik had een levendiger plein verwacht en ik kon me moeilijker over de stellingen, hekken, lege stoeltjes, …. zetten.

     

  


De basiliek binnenin is prachtig … sowieso … maar weer je wat ook schoon was. Op een bepaalde moment werd er in een zijbeuk een mis beëindigd en de priesters verlieten de kerk. We zagen een koppel twijfelen en op een priester afstappen met de vraag om iets (we weten niet wat) te zegenen. Dus de pastoor gaf hun beiden een kruisje en zegende hetgene ze mee hadden. En die mensen waren zo ontroerd, zo ingetogen gelukkig …  echt waar kippenvel, tranen en bibbers tot in mijn knieën. Is het niet prachtig dat mensen hier zoveel troosts kunnen uit putten.

Engelenburcht en engelenbrug

Piazza Navone

  

Pantheon (wauw trouwens)

Trevi fontein

Vittoriano 

En nog zoveel andere mooie zaken die we tegenkwamen  

en schone uitzichtpunten die onfotografeerbaar zijn.

Ik vermoed dat we zeker 15km gestapt hebben vandaag, geen wonder dat de kinderen het op het eind wat moeilijk hadden !!! Want er was een druk programma en buiten een fontein waar 2 eendjes in zwommen en een speelgoedwinkel waar we eens binnengingen, was ee geen aangepast programma voor de kinders.

Ik had me al laten vertellen dat Rome één groot openluchtmuseum is … wel het is niet anders. Ik ben zeer zwaar onder de indruk, ik kan nog steeds amper geloven dat ik zonet in het Pantheon stond.