Afstand  34km – Hoogtmeters 73 – Bestemming Stenbjerg (Denemarken) – Overnachting shelter

Eindelijk bereikten we de westkust, na een tijd had ik het wel gehad met het binnenland dat zeker mooi is maar niet spectaculair en waar elk vrij plekje is opgevuld met graanveld.

     

 

    

    

     

We reden het national park Thy binnen en het eerste kuststadje was Klitmøller, ook wel Cold Hawai genoemd omdat er ook veel surfers zijn. Na 14 dagen regen was dit de eerste zonnige dag, maar koud was het inderdaad nog steeds.

De aanblik op zee was magnifiek, terug wilde golven (dat was al even geleden … de Baltische zee heeft geen golven en aan het kattegat is de zee ook niet echt wild), paars en groen begroeide duinen en vele grote aangespoelde dode krabben.

De kinderen sprongen meteen enthousiast in het water, maar pas na het zwemmen merk je het verschil tussen onze beider kinderen. Vic ziet er zo uit (zie foto boven) en Liv geniet nog steeds na.

      

     

’s middags aten we in Nørre Vorupør, waar Liv weer ging zwemmen en de rest wijselijk niet.

   

    

De namiddag sloten we dan nog eens af aan de kust van Stenbjerg, net aan onze shelter. Daar waren we gewoon helemaal alleen in een prachtige setting. Altijd plezant om de schoon plekskes alleen voor ons te hebben, ik vermoed dat de prijs die we daarvoor betalen het mindere weer is. Awel … dat hebben we ervoor over.

De zee was wild en gevaarlijk, met veel stroming, vertelden de 3 zwemmers me. Net zoals in België mag je hier in feite enkel zwemmen in bewaakte zones.

Net op tijd waren we aan de shelter, na ons kwamen 2 jongens aan, duidelijk teleurgesteld dat ze hun tent moesten opstellen. Zo is dat, met shelters, je hoopt altijd dat je als eerste bent en dat jij erin mag slapen. En een shelter mislopen is niet leuk. 

Maar meestal zet je je over de teleurstelling en volgt er nog een gezellige avond. Nu dus ook met Ule en Johannes, 2 Deense 15jarige jongens. Jong maar ik vond ze verbazend matuur. Ule zat bij de blauwe scouts (niet Christelijk) en Johannes was in zijn vrije tijd een vikingacteur in zijn stadje Ribe (en hij had een leatherman-armband, aldus Bjeurn).

We zouden nog een selfie getrokken hebben de dag nadien, maar ze lagen beiden nog in hun tent als wij al vertrokken.