Afstand 37km – Hoogtemeters 161 – Bestemming Lodbjerg (Denemarken) – Overnachting shelter aan de vuurtoren van Lodbjerg


Met spijt in het hart reden van vanmorgen het national park Thy uit. De speling op de trappers van de zwarte fiets was zo groot geworden dat we niet zeker meer wisten of we zo nog tot legoland zouden geraken. We maakten dan maar een ommetje van 30km richting fietsenmaker.

    

Na 1,5 uur daar wachten waren we €100 armer maar hadden we weer een gerust hart want de vriendelijke fietsenmaker kreeg het gemaakt. Niet evident, zo bleek, want hij had het gepaste stuk niet hij moest dan nog een adaptor laten draaien bij iemand van het dorp. Fietsenmakers blijken meestal wel toffe mensen, en zo hier ook. De fietspassie was trouwens duidelijk zichtbaar in de detail, zelfs de halsband van de hond was gemaakt uit een fietsketting.
We reden dan weer goedgeluimd het park terug binnen en stopten aan een shelter die maar een 6-tal kilometer van de vorige lag. Het leven is toch eenvoudig en stressloos als je tijd hebt.

    

    

De shelter is trouwens weer heel schoon gelegen, vlak aan de vuurtoren die je ook kan beklimmen.

    

    

     

    

    

     

Nadien deden we nog een wandeling door de duinen, slechts 2 kilometer, maar het bleek toch wat zwaarder dan we hadden gedacht, maar ook weer zo schoon. We zijn content dat we toch nog genoeg tijd hadden voor een ommetje westkust.