Afstand 64km – Hoogtemeters 516 – Bestemming Kungälv (Zweden) – Overnachting wildkamperen op een daarvoor voorziene plek RomesjönZeiden we gisteren nog dat vroeg vertrekken loont, deze morgend geraakten we maar niet vertrokken. Telkens geraakten we weer aan de praat met Nadine en Gaëtan. 

Fietsmateriaal vergelijken, klagen over onze ortliebzakken met rolsluiting die toch niet zo waterdicht zijn als we zouden willen (wij …  werd beaamd door hen, daarmee dat zij zijn overgeschakeld op ortliebs met een sluitflap), vertellen dat de weehoo kwalitatief toch nog verbeteringen kan gebruiken (zij … en dat werd dan weer beaamd door ons, want hoewel de weehoo al veranderd is blijven sommige pijnpunten er nog), ervaringen over fietsreizen met kinderen delen, …. er is zoveel te vertellen. Dat is net het charmante als het jammere aan het (fiets)trekken, er zijn veel contacten en enerzijds zijn ze héél vluchtig anderzijds toch intens. En je leert wel veel mensen kennen, maar je moet ook telkens weer afscheid nemen … terwijl je nog zoveel wil vertellen en vragen.

De kinderen zaten er natuurlijk niet mee in dat het zo lang duurde, die profiteerden ervan dat ze weer krabbekes konden vangen.


    


27°C was het vandaag, onze warmste dag van 2017. Perfecte temperatuur voor mij. Jammer genoeg gaat het vanaf morgen keren en wordt er veel regen verwacht en temperaturen onder de 20 °C.  Nu lijkt dat nog moeilijk te geloven.
We vreesden dat het vandaag niet zou lukken om een goede wildkampeerplek te vinden, daarmee lieten we de kinderen al eens onderweg zwemmen in de zee. Kwestie van ’s avonds geen teleurgestelde kinderen te krijgen als de tent niet aan zee of meer zou belanden.


Maar Zweden stelt weer niet teleur … en onze teamwerk ook niet. We vonden een plek 12 km verderop aan een meer, en lieten aan de kinders de beslissing of we nog tot daar zoude fietsen. Ineens konden ze de wereld aan, natuurlijk lukte dat nog en het feit dat het 12km bergop was dat hinderde ook niet. Wat het vooruitzicht op een duik al niet kan doen, onze tent was nog nooit zo snel ingericht. De dappere duo’s zijn (soms) nogal een team.

    


Onze plek is weer de max … eigenlijk kan je het hier amper wild kamperen noemen in Zweden, we hebben weer héél wat faciliteiten, picnicbanken, toilet, omkleedruimtes en een mooi meer met steiger, we lachen er altijd mee dat onze wildkampeerplekken meer luxe hebben dan de campings in Spanje. Laten we het dus maar wild glamping noemen.
De avond valt terug, we lieten ons ’s avonds zelfs verrassen door het donker, toen we rond 22u30 onze wandeling op zoek naar wild maakten, merkten we dat het al te donker was … dat was een maand geleden wel helemaal anders, het is terug wennen om in het donker te gaan slapen onze pillichten terug nodig te hebben.