Afstand 48km – Hoogtemeters 351 – Bestemming Ellös (Zweden) – Overnachting caming Malö (aanrader)
De nachtrust in ons minihutje van gisteren was toch niet wat we ervan hoopten, eerst viel Vic van de bank waar hij op sliep en legden we hem mee op de grond bij ons … waardoor het wel heel krap werd. En door het stof in het hutje kregen we een verstopte neus waardoor we nog minder goed sliepen. Maar gezellig was het wel.


De dag van vandaag was prachtig … we zijn echt in een schone omgeving beland, een eilandarchipel die met bruggen en ferries verbonden wordt. En het is zo rustig hier!!!


We waren al vroeg vertrokken vanmorgen (dat heb je als je geen tent moet afbreken) en dat loonde. We dachten te wildkamperen maar toen we al rond 15u voorbij deze camping kwamen, met tenten aan het water in een idyllisch decor, veranderden we van gedacht.


   

      

De kinders zagen we amper, die hielden zich bezig met krabbekes vangen. Daar heb je niet anders voor nodig als een touwtje met een wasspeld aan, waartussen je een geplette mossel klemt. 

Wij praatten ondertussen met een Zwitsers fietsgezin dat ook was aangekomen, met een kleintje van 5 en eentje van 1 jaar (in chariot fietskar en weehoo) fietstten ze al vanuit Bergen al tot hier. Dapper, want hoewel ze de rallarvegen route (episch maar ook hoog, koud en vol sneeuw) met de trein omzeilden hadden ze toch veel regen te verduren. Maar dit koppel was dan ook niet aan hun proefstuk toe, ze leerden elkaar destijds kennen toen ze beiden een grote fietsreis maakten (en met groot bedoel ik meer dan 3 jaar). 

Topdag dus … zelfs de koude douche kon daar niets aan veranderen.