Afstand 35km – Hoogtemeters 228 – Bestemming Göteborg (Zweden) – Overnachting camping Liseberg

De wekker ging af om 7u, ik duwde hem af en de volgende moment was het 9u47 en lagen de beide kinderen met de ereader in bed te lezen. Tja … we zullen het nodig gehad hebben.

Het schone weer had plaats gemaakt voor regen, gelukkig moesten we vandaag niet te ver en konden we eten onder een afdak aan de supermarkt. En ik heb de indruk (maar Bjeurn tracht dat te betwijfelen) dat wegen die wat nat zijn door de regen, gemakkelijker fietsen.

In Göteborg gingen we maar weer eens op camping, de tentvelden zijn zo klein dat we onze stormkoorden zo dicht mogelijk tegen de tent vastharingen, maar dat de passanten er nog steeds over struikelen. We lazen ergens in een boekje dat campings 5% tenten ontvangen en voorts vooral caravans, campers en mensen die in cottages van de camping verblijven. Een jammere tendens die kamperen op camping een pak minder charmant maakt. En zo voelt het hier ook wat … de tenten weggestoken op de verloren hoekjes. Maar we hebben wel een keuken, overdekte tafels om aan te eten en een speeltuin, dat is dus héél goed. We kunnen zelf minigolf spelen als we willen, de kinderen zijn al volop aan het pleiten daarvoor. Ik herinner me vooral die laatste keer toen ik een golfstick tegen mijn hoofd kreeg door een gefrustreerd kindje.

Bjeurn heeft vandaag onze goede naam al wat besmeurd. Hij was aan het koken en de gsm van een ander was onbewaakt aan het laden in de keuken, je kent dat wel … stekker in het stopcontact en gsm op de stekker. Tot op de moment dat de gsm begon te vibreren en de gsm de pompbak in trilde. Bjeurn wil de gsm terugleggen en net op dat moment komt de eigenaar binnen. Bjeurn probeert uit te leggen waarom hij met zijn gsm in zijn handen staat en krijgt als antwoord “jaja”, terwijl de gsm uit zijn handen wordt gegrist.