finisher Paris Marathon
De marathon komt dichtbij, binnen een week heb ik hem in de benen. Alhoewel de voorbereiding maar bleef duren, gaat het ineens snel. We beseften dit weekend plots, dat we moeten beginnen denken aan ons eten … de Scandinavische voorbereiding en het koolhydraten stapelen vergen wel wat voorbereiding.

Begin deze week, was ik licht geblesseerd en liet ik het lopen even voor wat het was, maar tegen ’t eind van de week ben ik er toch nog voor gegaan en heb ik mijn schema kunnen afwerken. De blessure is weg en ik denk dat ik er wel klaar voor ben. Nu genoeg rusten.

Vandaag stond de leegloop op het programma … eens goed doorlopen alvorens het Scandinavisch dieet van start gaat. Viel dat tegen, het was immers ook de eerste dag warm weer en ik had me er serieus aan mispakt. Ik had op voorhand te weinig gedronken en ik had geen drank mee voor onderweg (beginnersfouten). Met als gevolg dat ik sterk startte met een tempo van 4min44 sec, maar serieus afzwakte tegen ’t eind. Misschien goed dat ik dit nu ervaren heb en niet op de marathon zelf. Het doet me er in elk geval aan denken dat ik héél volgende week ook veel water moet drinken, ik zou niet willen gedehydrateerd aan de start komen.
Dit was trouwens de eerste keer dit jaar dat ik in blote benen liep … dat was dan wel weer tof.

Ik vrees dat het in Wenen ook mooi weer zal worden, elke keer dat ik naar de voorspellingen kijk is het weer een graadje warmer en een wolkje minder. Er zijn nog zekerheden in het leven, altijd als Annelies een marathon loopt is het altijd tegen de 20°C, en zeggen dat ik mijn marathons steeds bewust kies op momenten dat het statistisch gezien niet al te mooi weer zou mogen zijn. (Amsterdam 19 oktober 2014, Parijs 12 april 2015). Gelukkig begint onze marathon al om 9u !!!

Voor de rest loopt alles goed, met mijn gewicht niet (ik verwijd het de paasklokken), maar ik heb me voorgenomen om Gitta haar raad op te volgen en me niet zo hard meer te focussen op mijn gewicht. Trouwens … nu kan ik er toch niets meer aan doen.

Verder hopen we dat we ook effectief in Wenen geraken, hoogstwaarschijnlijk zal dat niet via Zaventem zijn maar via Luik. Hopelijk gaat de vlucht door en geraken we er gemakkelijk zonder anderen te moeten lastig vallen. Het plan was immers om via de bus naar Zaventem te rijden, maar dat is sowieso al geen optie meer vermits je de luchthaven niet meer via het openbaar vervoer kan bereiken. Maar dit zal de volgende dagen wel allemaal duidelijker worden … en moesten we er niet geraken dan is er nog een marathon de week nadien in Antwerpen (dat is plan B)  de marathon in Rotterdam (dat is plan B)

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 38 km
Gewicht (gemiddelde van week): 58,3 kg

Training 1: toertje loenhout (tijdens onze midweek)
8.95 km – 45m:28s – 05:05 min/km

Training 2: avondloop thuis
10.01 km  – 55m:11s – 05:31 min/km

Training 3: kort snel avondloopje
5.80 km – 29m:04s – 05:01 min/km

Training 4: mezelf leeglopen voordat het scandinavisch dieet begint
12.02 km – 1h:01m:49s – 05:09 min/km