Afstand 41km – Bestemming Brockenhurst  (New Forest) – Overnachting Camping Hollands Wood (Dikke aanrader)

We keken enorm uit om naar New Forest te gaan. Dit is een natuurgebied met riviertjes waar wilde Pony’s uitgezet zijn.

Maar eerst moesten we Southampton door (met je zwaar beladen fiets in een stad rondrijden is nooit heel leuk). 

Enfin we geraakten veilig de stad door maar ook op een afgescheiden fietspad op het fietsnetwerk schuilt gevaar. Tijdens een afdaling botste Bjeurn tegen een laaghangende tak …. resultaat …. helm gedeukt en volledig gebroken en hijzelf waarschijnlijk zelf iets whiplash-achtig. Serieus verschieten, maar tegelijk beseffen we dat die helm echt wel zijn werk heeft gedaan, want zonder helm had het een ander verhaal geweest. Ondertussen hebben we al een nieuwe helm gekocht en hopen we dat na een nacht rust alles beter in plaats van slechter zal aanvoelen.

De eerste camping waar we ons wilden zetten, was prachtig. Gelegen naast een beekje, ideaal om in te spelen en met paarden overal in de buurt (tot tussen de caravans toe).Maar daar werden we weggestuurd …enkel mensen met een chemisch toilet mochten er overnachten. Wat een desillusie… tranen bij Liv, en Vic was ook maar stil. 

Gelukkig bleek de volgende camping ook super tof, een plekje tussen de bomen dat uitgeeft uit het graasveld. En ook hier liepen er pony’s tussen de tenten. Al was Bjeurn minder fan nadat er zelfs eentje over een spandraad van onze tent struikelde (die tent moet wel nog 14 maand meegaan hé)

Dikke aanrader, deze camping en New Forest !!! (Tip . Kies voor een weekdag en een periode waarin de Engelse scholen nog bezig zijn … anders wordt het zeer druk) 

Dammen bouwen en in het water spelen ging hier trouwens ook.

Wat ook grappig was, was dat we op de camping een belgisch koppel met kinderen tegenkwamen dat we nu al voor de derde keer tegenkomen deze vakantie, eerst op een andere camping, dan aan de seven sisters en nu weer hier. It’s a small world after all (en onze kinderen zijn content dat ze weer eens Nederlandstalige speelvriendjes hebben)