Afstand 58km – Bestemming Netley Abbey, Southampton – Overnachting camping Sunnydale Farm 

Weersgewijs hadden we vandaag een overgangsdag… vertrokken in T-shirt met een stralende zon, maar onderweg overvallen door een stortbui. Liv had nadien zelfs zo koud dat we haar induffelden als een eskimo (bivakmuts en wanten inclusief) …. niet normaal, een Liv die het koud heeft. Maar vanaf morgen belooft het weer steeds beter te gaan worden en binnen enkele dagen zouden we de 20°C zelfs halen.

De dag stond in het teken van ontmoetingen … deze morgen ontmoeten we een Duits koppel die rondtrekken met een bestelwagen, en vroeger ook fietsvakanties deden. Zij trokken deze foto van ons.

En deze namiddag ontmoetten we Sheila… een kranig 86 jarige dame die ons uitnodigde om bij haar iets te komen drinken, wat we natuurlijk niet afsloegen. Liv kreeg zelf nog een pak koekjes mee omdat ze zo genoot van de koekjes die ons werden aangeboden.

De kilometers gingen vlot vandaag…. we worden sterker (maar wat ook meespeelde is dat we niet langs de kustlijn fietsten … morgen is de laatste dag in de buurt van de zee en daarna trekken we landinwaarts…. en ik zal de zee niet missen … want zeewind tegen hebben is geen lachertje )


De camping van vandaag is een eerste waar we ons echt goed voelen. Er is geen eettafel of speeltuin, maar wel iets anders dat ons een aangenaam gevoel bezorgt, openheid, ruimte, bomen, veld ..


Voor de kinderen waren er Nederlandstalige vriendinnetjes Britte en Floor (mama, haar naam betekent “vloer”). 

Veel kindjes ontmoetten we hier nog niet, in de UK is het immers nog 2 weken school. Over schoolkinderen gesproken …. Liv en Vic hun mond viel bijna open bij het zien van het schooluniform toen een school net uit was. (grijze broek of rok, wit hemd, blauwe blazer en das)


Ook Bjeurn sloot nog een vriendschap, hopelijk begint ook hij nu niet te zagen achter een hondje.


En mamie … deze laatste foto is voor jou