Afstand 77km (niet de intentie) – Bestemming Salisbury – Overnachting Camping Stonehenge campside & Glamping Pods

Met verdriet in ons hart verlieten we de vorige camping. We twijfelden nog om een extra nacht te blijven maar de lokroep van Schotland won (gelukkig moesten we onderweg nog wat paarden ontwijken)
75 km fietsten we vandaag, een record, niet geheel de bedoeling echter. 

Eerst moesten we volgens onze route door een bosweg die vrij onfietsbaar bleek … ik gaf het een kans, zette mijn zadel (op aanraden van Bjeurn) lager, dan kan je sneller je voeten zetten als je zou vallen. Maar nadat we in de eerste 100 fietsmeters al 2 keer wegschoven in de diepe sporen besloot ik dat  het toch niet zag zitten. Onze rechtsomkeer resulteerde echter in een dikke omweg. 

En dan nog het ergste … toe we zogezegd aan de camping toekwamen beseften we dat we het adres fout hadden overgenomen in de garmin en dat we nog 8 km van onze camping zaten. En dat is ver als je al 69 km in de benen hebt terwijl je de kinderen ’s morgens zei dat je 58km zou fietsen (wat ze al teveel vonden)

Gelukkig gaat het fietsen steeds beter en waren we nog niet echt moe. We zijn trouwens ook weg van de zee en de wind en genieten van het glooiend binnenland; de bergoppen die we behoorlijk vlot opgeraken en de bergaffen die we gezwind afrijden (Bjeurn toch … ikzelf ben iets minder gezwind)


Het verschil tussen onze beide kinderen begint ook heel duidelijk te worden. ‘S morgens om 7u komt Liv met een stralende lach vragen of ze mag opstaan. Terwijl we Vic een uur later met slaapzak en al de tent moeten uitdragen omdat hij niet wil opstaan en we de tent gaan afbreken. Vic heeft dan een ochtendhumeur voor de eerste uren. En in de namiddag als Liv haar pijp begint uit te gaan .. dan is Vic er helemaal door en dan zingt hij uit volle borst op de fiets … een plezier om op je fiets te hebben.


Deze avond kwamen we pas laat op de camping aan maar toch waren de kinderen zo dapper om nog aan hun eerste schoollessen te beginnen. “Oh tof, het is toch maar een saaie camping” en “Jeuj, ik zit al in de vierde en de rest van mijn klas nog niet” klonk het. Hopelijk blijft het enthousiasme zo groot.