Afstand 61km – Hoogtemeters 263 – Bestemming (Letland) – Overnachting wikdkamperen in een groot open veld tussen de bomen

    

Vannacht hadden we toch weer koud … niet verwonderlijk, zelfs het water in onze drinkbussen was bevroren en ook de vodden waarmee we onze tent droogwrijven waren stijfbevroren.

De route van vandaag ging door de armste regio van Letland, een regio met zeer weinig bewoning en eenvoudige houten huisjes met een WC in de tuin, de tijd is hier precies blijven stilllestaan.

De omgeving is eentoniger dan gisteren, minder meertjes, veel velden, bossen en af en toe een dorp dat bestaat uit enkele huisjes. We waren blij nog een klein winkeltje te vinden om ons avondeten te kopen.

Op de wegen is er vrij veel vrachtverkeer, gelukkig zijn de wegen zo rustig dat het niet gevaarlijk wordt.

Internet is wat minder evident dan in Litouwen, met Edge of H krijg ik het verslag niet online gezet.

Onze lunchplek had wat weg van de woonplaats van de teletubbies, groen glooiend terrein met een meertje  .. wij hadden echter nog wel een zwaan.

Kamperen gebeurt op een groot open veld, onzichtbaar achter de bomen. Zelfs een kampvuur was mogelijk … ideaal om een symbolische verbranding te doen van onze taalboeken, want de taallessen voor dit schooljaar zijn afgewerkt. Vaarwel taalbende!!!

Nu is het dit jaar enkel nog rekenen, taal houden we verder op niveau met verslagen in het dagboek en lezen op de ereader.