Afstand 41 km – Hoogtemeters 62 – Bestemming Klinkby (Denemarken)  – Overnachting shelter

    

Gisterenavond was het nog plezant, we bleken vanuit onze shelter een schoon zicht op de vuurtoren te hebben en vermits de vuurtoren zelfs 24/24 open blijft konden we hem nog eens betreden. 

We zaten nog steeds in het natuurpark en dat zagen we ook … overal in de omtrek was het donker.

Op zo een magnifieke plek waren we natuurlijk niet alleen. Er kwam nog een groep van 2 koppels aan (dachten we toch), een zwangere vrouw en partner en een groep van 3 fietsers op een fatbike (je weet wel … die fietsen met die gigantisch dikke banden om in het zand te fietsen … die om onbegrijpelijke reden ineens zeer populair zijn … meestal elektrisch, want duw dat maar eens voort). In elk geval deze groep fietsers hadden geen elektrische fatbikes en de fatbikes waren waarschijnlijk wel handig om tussen de duinen te fietsen.

De 2 koppels bleken uiteindelijk geen koppels te zijn, maar 2 vrouwen die een excursie hadden geboekt onder begeleiding van de 2 mannen die een beginnend outdoorbedrijf runnen.

De rit was schoon maar nat. 

We reden langs een lange landtong tussen zee en binnenwater naar Thyborøn, voorhet laatste deel moesten we nog een ferry nemen en dat was per kilometer gerekend zeker de duurste ferry van de hele reis met zijn  €21 voor 2km ferry.

      

    

      

Maar Thyborøn was zeer de moeite, zijn kust staat vol maar dan ook echt vol met (verzakte) bunkers. Een overblijfsel van de Duitse Atlantic wall in de tweede wereldoorlog. Zeer zeer impressionant.

Eentje was ingericht als shelter … maar ik was blij dat ik daar niet in moest slapen.

Uiteindelijk zijn we beland in een shelter iets meer binnenland. Een shelter met alles erop en eraan maar eentje die ons hart niet doet zingen. We zijn te verwend geweest en we beginnen meer en meer aan thuis te denken. Ik ben zelfs de weersvoorspellingen al aan het checken voor bij onze thuiskomst.

Deze snodaard wil trouwens ook nog even gedag zeggen nadat hij hier gezellig tegen mijn voeten wou komen kruipen.