Afstand 63km – Hoogtemeters 227 – Bestemming Manduria (Italië) – Overnachting kamperen in de tuin van Vincenzo en Angela 

“Typisch, we komen heel de rit ideale wildkampeerplekken tegen en nu het zo ver is, niks meer” … aldus Bjeurn

“Dan zoeken we een minder ideale wildkampeerplek” … aldus ik.

Zo staan we te discussieren op een kruispunt als ineens Vincenzo stopt. We starten met de gewone conversatie  … “Vandaar komen jullie? Hoelang al onderweg? Hoeveel kilometer?” Tot hij vraagt waar we gaan slapen en wij vragen hij een plekje weet voor onze tent.

Het vervolg laat zich al raden. Vincezo belt Angela (zijn vrouw) met de mededeling “Ik kom thuis met een grote verrassing”

Waarop Angela :”Neen, er komt echt geen huisdier meer binnen”

Gelukkig bleken het maar 4 fietsers.

Wij zijn vandaag ongelooflijk tof onthaald door Vincenzo en Angela in hun mooie huis. En onze kinderen waren zot content om met Matteo, Beatrice en Gianmarco nog eens met andere kinderen te kunnen spelen (gigantische sprinkhanen en duizendpoten te vangen bijvoorbeeld). En het werd nog beter toen er nog andere vrienden met nog 3 kinderen langskwamen. 

Wij beleefden een heerlijk ongedwongen avond vol Italiaanse gastvrijheid. En zeggen dat we om 17u nog bovenstaande discussie hadden … het kan verkeren.