Afstand 59,2km – Hoogtemeters  140 – Bestemming Lecce (Italië) – Overnachting AirBNB in het hart van Lecce

Gelukkig dat het vandaag vrijdag was, en de kinderen van ons gastgezin naar school moesten … anders had het afscheid wel eens heel moeilijk kunnen zijn. Het klikte immers tussen de kinderen. Zo goed dat onze kinderen de nacht hadden doorgebracht bij hun nieuwe vriendjes, zodat wij de tent voor ons alleen hadden. Het klikte trouwens ook zeer goed tussen Vic en de Wii, de rest van de dag droomde Vic over de Wii, waarvoor hij vanaf nu spaart.

Net zoals gisteren reden we langs deze pittoreske cyclovia / serviceroad die zeker 50km aan een stuk altijd rechtdoor liep. Het zou nog charmanter geweest als er niet zoveel afval langs de kanten had gelegen, dat was soms moeilijk te negeren. 

Verkeer was er amper, enkel de landbouwers van de olijfgaarden en overstekende hagedissen die we moesten zien te ontwijken.

Uiteindelijk verlieten we met spijt in ons hart de cyclovia, maar de olijfgaarden bleven gelukkig eindeloos doorgaan. 

Het was een hele queeste, maar Liv en Vic slaagden erin om een hagedis te vangen. En nu droomt Liv van een hagedis of leguaan als huisdier … hopelijk is ze dat vergeten als we terug thuis zijn (net zoals we hopen dat Vic de Wii tegen dan vergeten is).

En ziehier … de bestemming. Ons AirBNB appartement ligt midden in het centrum van Lecce. We hebben het deze keer getroffen … ongelooflijk lieve uitbaters, knap appartement waar onze fietsen in kunnen (en mogen) en een super locatie.


Wij zijn klaar om morgen deze barokke stad te verkennen. Maar eerst vroeg in bed, want de gezellige avond van gisteren vraagt zijn prijs.