Afstand 64km – Hoogtemeters 271 – Bestemming Massafra (Italië) – Overnachting camping Mare Verde

Platzak zijn betekent bij ons niet dat het geld op is. Wij bedoelen dit letterlijk “de (etens)zak is plat, met andere woorden er is bijna niets meer om te eten. 

Deze avond schafte de pot noodmaaltijden (tot groot plezier van de kinderen … het is immers heel plezant om uit een zakje te eten), en morgenvroeg wordt het cornflakes met water, enkele sneetjes van het brood dat 2 dagen geleden al hard was en wat gedroogd fruit. We zullen het wel overleven tot de volgende winkel, en alle restjes geraken weer op … zo moet dat.
    

Vandaag was het een rustige rit, voornamelijk bergaf en bijgevolg niet zo vermoeiend. De rit was tof maar niet meer zo pittoresk als voor Matera … bergen zijn toch altijd net iets fermer.
    

We belandden in een camping die toch wat triest aandeed. Uitbaters die precies al niet blij waren om klanten te zien, sanitair dat stonk en wc’s die moesten doorgetrokken worden met behulp van de tuinslang die buiten al klaar lag, zwerfhonden die onze vuilzak met bananenschillen kwamen stelen om er daarna luidruchtig om te vechten, en een triest strand vol afval met zicht op havenindustrie.

Niet echt om gelukkig van te worden, maar campings zijn eigenlijk zelden een plek waar ik héél blij van word. 

Maar er is wel veel waar ik dan wel blij van word: nog even en we schakelen over op zomeruur (eindelijk terug langere dagen), we gaan binnen enkele dagen terug noordwaarts (eindelijk terug langere dagen), de lente is begonnen en morgen voorspellen ze 21°C (eindelijk terug warmere dagen), de nachten worden warmer (misschien terug kunnen overschakelen naar een enkele slaapzak), alles begint in bloei te staan (eindelijk terug wat kleur), ….