Op het programma, vroeg opstaan om aan te schuiven aan het Vaticaans museum. We weten het wel, je kan ook online boeken en dan moet je niet aanschuiven… maar dat kostte dan ook weer €4 per persoon extra. Uit principe deden we het niet!

Het wachten was trouwens plezant, elk kind met een ereader verdiept in een boek, totdat Liv … die helemaal in de wereld van haar boek zat … ineens achterover viel, over het hekje. Gelukkig was de Kobo niet stuk … want we weten uit ervaring hoe fragiel die zijn. 
Het Vaticaans museum was echt knap … alhoewel het niet echt geschikt is voor (onze?) kinderen. Gelukkig hebben ze zich wel heel goed gedragen, wat niet wil zeggen dat ze het ook hebben geapprecieerd. Liv en Viv besloten immers unaniem dat de Sixtijnse Kapel stom is en enkel goed om een stijve nek van te krijgen (hun woorden, niet de mijne … ik vond vooral dat ik niet in het juiste gezelschap verkeerde om er volop van te genieten).

   

Enkele impressies …. deze 2 foto’s hierboven zijn schilderingen, 2D dus en geen 3D.

Prachtige plafonds en topografische muurschilderingen.

Tegenwoordig vragen we trouwens altijd aan de persoon met het duurste fotoapparaat om een foto van ons te trekken, in de hoop dat onze voeten er dan wel op staan.

Uiteindelijk viel Liv nog eens op de beroemde trap in het Vaticaans museum en zagen we nog geen minuut later nog een (andere) dame zwaar ten val gaan. Een speciale trap (het valt niet op maar het zijn eigenlijk 2 trappen), maar zeer gevaarlijk vermits hij start als hellend vlak en je geen treden meer verwacht.

In de namiddag werden het nog Spaanse trappen en shoppen … de meisjes hebben terug een haarborstel (dat is dus het item dat deze reis het snelst verslijt) en we kunnen ook terug onze teentjes rood lakken met onze nieuwe nagellak.
En toen waren we echt stikkapot en gingen we naar huis.

De wereld is klein … deze avond kregen we bezoek van een studiegenote van Bjeurn die nu al 8 jaar in Rome woont. En zo’n ontmoetingen zijn altijd plezant !!!