Rome komt zeer hoog op mijn lijst van citytriptoppers (die lijst bestaat trouwens niet, maar ik ga hem echt eens maken want ik krijg tegenwoordig veel mailtjes betreft citytrips). Wat een stad, je struikelt hier bij wijze van spreken over de geschiedenis … ongelooflijk, achter elke hoek is er wel iets spectaculairs te zien.

Vandaag op het programma (en zelfs gratis want het is de eerste zondag van de maand) het Colosseum en Forum Romanum.
Deze keer gingen we met de bus … van zodra we een plek hadden gevonden om tickets te kopen. Na 2 km vonden we een kiosk, en vanaf dan ging het vlot (smartphone met internet blijft wel een noodzaak).

   

Het colosseum is sowieso impressionant, zoals je je het voorstelt … maar daarom niet minder overweldigend. We spendeerden er veel tijd, eens rondlopen, dan picknicken met zicht op colosseum en aan het eind van de dag als de rij niet meer zo lang was een bezoek binnen.

   

   

   

Forum Romanum was ook tof … en gróót, met een beetje verbeelding kon je je echt inbeelden hoe je in het oude Rome stond.
Kanttekening, ze hebben het nog niet durven zeggen, maar ik denk dat de kinderen Rome minder appreciëren. Hier vind je geen speeltuinen en ze zijn nog iets te klein om te kunnen inschatten hoe bijzonder dit alles is. Zij zijn deze gebouwen nog niet tegengekomen in hun geschiedenisboeken.

Op restaurant gaan, dat hebben we hier nog niet gedaan … avondeten start (net als in Spanje en Frankrijk) nogal laat, en dat valt moeilijk te rijmen met ons ritme (en vooral met dat van de kinderen), wij zijn immers zoals de kippen … we gaan met het donker op stok.

Maar we genieten ook van ons “(t)huis” voor 5 dagen. Een thuis waar het warm is, met een keuken en zelfs een oven, tafel en stoelen en een zetel … zalig.