Mooi weer … profiteren en citytrippen als de echten dus.

   

  

Het stadhuis was gratis te bezoeken (eens we onze wapens hadden ingeleverd … zakmes, leatherman) en héél hard de moeite.

  

   

Ook een must-do is de prachtige mercado … alhoewel het vlees soms iets te gruwelijk stond uitgestald (en de kippetjes zijn eigenlijk nog het minst eng)

   

De cathedraal gingen we niet binnen … maar we aten wel aan het plein.

En in het musea de bellas artes (gratis inkom) waren we weer aangenaam verrast door de kinderen hun interesse en goede manieren.

Alhoewel deze beide verdwenen waren toen we aan de Belgische schilders aankwamen. Door deze pose werden ze terecht gewezen door de zaalwachter, ikzelf vond het nog niet zo erg … zolang ze niet beginnen lopen en lawaai maken ben ik al lang tevreden. Maar we proberen de regels van het huis te volgen natuurlijk *moeilijk soms*


Onze kinderen zijn ‘vinders’. Liv was dolgelukkig met deze ring die ze vond. 

   

   

   

   

En dan was er de beloning … we wandelden de prachtige “Jardines del Túria” in. Hoe geweldig is dat … een 9km lang park om te sporten, spelen, lopen, wandelen, fietsen, genieten. Je zou voor minder een rivier willen verleggen!!!

   

Maar de grootste beloning voor de kinders was de Gulliver speeltuin in het park. Dit is een gratis speeltuin, met ingangscontrole (zodat je kinders niet zomaar kunnen verdwijnen) in het park. En daar ligt een grote Gulliver (van Gullivers reizen … mijn kinders kenden dat dus niet) op de grond waar ze op kunnen spelen … vol glijbanen, touwen om op te klimmen. Een heel originele speeltuin die blijkbaar ook heel plezant was want we hebben onze kinderen meer dan een uur niet meer gezien.

Valencia … wij zijn helemaal fan!!!