• Valencia heeft het allemaal: goede en goedkope metroverbindingen, een mooie oude binnenstad, het geslaagde moderne gedeelte, dat ‘de stad van wetenschap en kunst’ genoemd wordt, een prachtig groot park in een voormalige rivierbedding midden in het stad waar speeltuinen, looproutes, fietswegen, …. zijn, toffe horecazaken, zee en strand, veel waterpartijen in de stad en overal bruisend !!!! Deze stad komt zeer hoog in onze top te staan en is wat ons betreft een grote aanrader … ook met kinderen.
  • Dan zeggen ze dat er thuis niets gebeurd is … maar ze vergeten te zeggen dat wij Antwerpen blijkbaar niet meer binnen mogen met onze wagen door de lage emissie zone en binnenkort mag ik blijkbaar ook met onze auto niet meer tot aan mijn werk rijden. Ik weet niet of ik het ambetant moet vinden of toejuichen. Het zal in elk geval ons voornemen om minder de wagen te nemen en meer met de fiets te gaan werken in de hand werken.
  • Vertrouwensspelletje “Laat uw haar knippen door uw man” …voor beiden niet gemakkelijk maar uiteindelijk wel geslaagd.
  • Shoppen … alhoewel we dit jaar een minimalistische garderobe hebben waar zelfs de capsule wardrobes van 33 stuks per seizoen niet aan kunnen tippen mogen we gelukkig nog soms shoppen dankzij de kinderen die serieus uit hun kleren groeien. Voorts zijn we ook min of meer van de puur technische kledij afgestapt. Als je een jaar hetzelfde moet dragen is het belangrijk dat je iets draagt waar je je goed in voelt. Zo werd mijn sneldrogende afritsbroek een tijd geleden ook vervangen door een jeansbroek, en daar ben ik nog elke dag dankbaar voor.
  • Morgen terug op de fiets  … na een langere pauze in een huis met een keuken, verwarming, bed en badkamer doet dat altijd terug wat raar. Maar we weten wel dat het leven op de fiets en in de tent weer snel went. Wij zijn klaar voor nieuwe avonturen.