Na het inoefenen van hoofdletters en breuken trokken we de stad in, om ‘Valencia in de regen’ te aanschouwen.

De eerste stop was het office de tourisme … we hebben al geleerd niet teveel van deze informatiepunten te verwachten en zo bleek nu ook. Er werd naar ons hoofd geslagen met betalende stadsrondleidingen en toen we vroegen wat gratis was, kregen we een blik “Ah, ’t zijn weer van die schoeiers” (inderdaad … we bekennen).  

We kwamen buiten met niet zoveel extra info maar we hadden nu wel een stadsplan, en dat was het doel !

  

Een eerste verkenning door de stad leerde dat Valencia het mooiste treinstation heeft. De vertrekhal doet wat denken aan Antwerpen Centraal, maar dan wel minder mooi, maar de buitenkant en de inkom in art deco zijn zo prachtig !!!

   

Ook het postgebouw is een pareltje, en het stadhuis en de mercado bezochten we langs buiten, het was immers al te laat om nog binnen te kunnen. Gelukkig hebben wij de luxe van tijd … dat is voor mañana.

  

Uiteindelijk gingen we maar schuilen in een biercafé, waar Vic in zijn fameuze gebarentaal (gesten dat dat manneke kan hebben) bierkaartjes vroeg aan de barman. In de voormiddag hadden we een website van 2 fietsers uitgepluisd, die de wereld rondfietsten met een budget van €3 per dag … we moesten ermee lachen dat we met dit cafébezoek ons weekbugdet er al bijna zouden hebben doorgejaagd. 

Valencia staat bekend om zijn rijstschotels en tot ons groot plezier is er een zaak met afhaalmaaltijden in onze buurt. En zo aten we typisch Valenciaans met fideua, paella Valenciana, arroz al horno, dat door iedereen werd gesmaakt.

   
We merken dat we ook genieten van het huiselijke van ons appartementje, thuis eten, skypen met de familie nu we eens een goede wifi-connectie hebben en wat plannen. De goesting naar andere landen is er volledig  .. we kochten al reisgidsen van Italië, de Baltische landen en Scandinavië (met dank aan de gevers van boekenbons). Wat niet evident bleek … want ebooks hebben blijkbaar nog niet zo’n uitgebreid gamma, we kochten dan maar de Engelstalige reisgidsen die beschikbaar waren. Geen Capitool zoals ons werd aangeraden, maar er zit wel een Rough Guide tussen. Het proces van ebooks kopen en op de ereaders krijgen blijft omslachtig, daarvoor alleen heb je eens nood aan een kleine pauze.