Onze stop in Valencia is er natuurlijk om te citytrippen. 

Maar zo een stop gebruiken we ook om

  • wat terug ‘op ons effen’ te komen (iedereen was heel moe dus we slapen al eens uit)
  • wat extra aandacht aan de school te besteden (voor Vic zitten de maaltafels er al goed in, nu zijn het de hoofdletters waar we ons op focussen)
  • het verder plannen van onze route (het heeft geen zin om aan mijn mama te vragen waar we naartoe gaan, want we weten het zelf amper … onze plannen veranderen constant … en dat vinden we niet erg)
  • de was en de plas (jammer genoeg ging de wasmachine van de airBNB stuk toen onze kleren erin zaten, gelukkig genoeg is er op 100m een goed wassalon)
  • wat zetelhangen (want dat hebben we onderweg niet, ne zetel)

Maar enfin … buiten de nuttige zaken hebben we Valencia toch al een beetje kunnen verkennen.

Er is hier alvast veel leven in de stad, volledig in het centrum zijn we nog niet geraakt maar ambiance is er overal precies wel.

We bezochten het strand, dat héél groot is. En hoewel het niet echt strandweer is was het toch een hit want de strandspeeltuinen zijn plezant volgens onze kinders.

Onderweg kwamen we deze tegen … zeer vreemd … een soort van boetedoening leek het. Een 30-tal mannen en vrouwen die in een ijzeren zware constructie (verzwaard met melkkartons …) liepen en begeleid werden door een orkest. Wie weet waar dit voor staat mag het altijd zeggen want wij weten het niet.

Ook bezochten we de (relatief nieuwe) stad van Kunst en Wetenschap … heel impressionant om tussen deze gebouwen door te lopen, ook voor de kinders (die eigenlijk wel heel goed zijn in citytrippen)

  

   

En de stad van Kunst en Wetenschap gaat over in de Jardí del Túria. Dit is een park van 9km lang in de rivierbedding van de Turia (die is verlegd nadat er in 1957 een ernstige overstroming was). Dit park is echt wel geslaagd, je wandelt onder de bruggen door in een rustig en mooi park terwijl je midden in de stad zit, wel tof. En in het park zijn er speeltuinen, mini golfterreinen, …. 

Jammer dat we de fietsen helemaal tot op het balkon van het appartement op de 3e verdieping hebben gesleurd, want het leent zich daar perfect tot fietsen (tot lopen ook trouwens, maar ik maak mezelf niet meer wijs dat ik deze reis nog eens ga lopen)