image

De grote vakantiepuzzel was echt een bron van stress (zeker toen ik merkte dat de speelpleinen ook de Vlaamse feestdag nemen al stoppen op 18 augustus en ik ineens met een gat van 10 dagen zat), gelukkig zagen we het als een uitdaging (en als je dat niet gelooft, maar ik je wel wat anders wijs) en werd dat gat ook weer gevuld.

Maar voor de kinderen is zo’n vakantiepuzzel haast even stresserend. Ze weten waar ze vandaag naartoe moeten, maar hebben geen benul wat de toekomst brengt.
… Is het dan nog altijd vakantie? Gaan we eindelijk weg met de tent? Of moet ik de dag weer als prinses doorbrengen op het kamp, terwijl ik liever een ridder wil zijn*? Zal ik mijn mama en papa ook eens zien tijdens de vakantie? Waarom moeten die eigenlijk altijd werken?

Omdat een goede moeder die onzekerheden voelt, maakte ik een kalender. Twee maanden op een A3 met een duidelijk prentje over de activiteit… elke dag mag er afgestreept worden en kijken we wat morgen brengt.

*Liv heeft afgelopen week een ridder- en prinsessenkamp met ideekids doorgebracht. Gemakkelijk voor mij, want het lag pal op mijn woon-werk weg (en zo had ik ook eens wat gezelschap op de fiets).
Na de eerste dag was ze echter helemaal niet enthousiast … ze wou immers een ridder zijn en geen prinses. En dat lag haar zeer zwaar op de maag.
Toen we dit de tweede dag vertelden tegen de kampjuf, werd er wel rekening mee gehouden. Met als gevolg dat Liv superenthousiast de week verder inging en dat er tijdens de afscheidsshow één -zeer gelukkige- ridder met lang haar bij was.