Untitled

Vrijdag was het tijd voor een wedstrijd, de energizer night run, deze keer niet met ‘De Leuke Bende’ (onze familie loopclub, die we dringend eens nieuw leven moeten inblazen … maar dat komt wel als mijn zusje eind deze maand terugkomt van haar 13-maand durende wereldreis) maar met de loopclub (waarvan ik de naam nog steeds niet goed over mijn lippen krijg).

Ik had in deze wedstrijd ongelooflijk veel goesting … en terecht zo bleek. Ik vond de €18 inschrijvingsgeld vrij duur, maar er was wel een koplampje bij en een loopT-shirt die zelfs schoon was. Geen katoenen lomp geval, maar een echt loopTshirt met -verschiet niet- damesmodel !!!! Goei punten daarvoor.

De night run is geen wedstrijd om een goeie tijd te halen, dat was me al snel duidelijk. We startten vrij vanachter en ik heb echt de hele tijd volk moeten inhalen, in de kant moeten lopen, moeten slalommen (want ik had wel goei benen, dus ik ging ervoor). Uiteindelijk klokte ik op 56min af (een dikke 10km/u .. maar ’t voelde sneller).

Het parcours was tof (ondanks, misschien toch net iets teveel volk). Je zag de lichtstroom van de lopers voor, achter, naast je (feitelijk overal, want we hebben waarschijnlijk elk paadje van ’t rivereinhof gelopen), op bepaalde punten stonden vuurspuwers, bellenblazers en de seingevers waren verkleed.

Kortom … de loop is nen aanrader, misschien niet voor elk jaar, maar je moet hem eens gelopen hebben.

 

Ondertussen twijfel ik nog steeds of ik me zou inschrijven voor de gladiatorrun, een loopwedstrijd van een 10tal kilometer met 25 hindernissen (ja lap,  nu ik het opnieuw lees zie ik dat het 25 hindernissen zijn ipv de 11 die ik dacht). In elk geval, ’t is een uitdaging die op de site als volgt wordt omschreven “Waarschuw je baas dat je er maandag niet zal zijn maar er dinsdag als een herborene zal staan”.

In elk geval, moest iemand me hierbij willen vergezellen … geef maar een seintje.

 

De 20 uitdagingen op een rij !!!

 

 1. Laat je eens ergens droppen (en loop naar huis)
 2. Loop eens bij wijze van transport (in plaats van de auto of de fiets te nemen)
 3. Doe het eens elders (op vakantie, op trip, alleszins op verplaatsing en niet thuis)
 4. Jog eens met een andere partner
 5. Ga alleen lopen
 6. Ren met een groep
 7. Doe iets nuttigs onderweg (een brief posten, …. )
 8. Duik in de kaarten (al dan niet digitaal) en bereid een nieuwe route voor
 9. Improviseer en sla wat weggetjes in die je niet kent (en zorg dat je tijd hebt)
 10. Ga lopen om je slecht humeur te verjagen
 11. Neem geen muziek mee
 12. Probeer een sessie interval
 13. Ga ook eens als het vriest
 14. Loop een keer door de regen
 15. Neem deel aan een loopwedstrijd
 16. Vertrek als je helemaal geen goesting hebt (en voel het verschil als je terugkomt)
 17. Lees een boek over lopen
 18. Sta vroeger op om te gaan lopen
 19. Beloon jezelf met een loopkado (zoals in nieuwe schoenen / sporttracker / loopkleding / …. )
 20. Train binnen op de loopband