Untitled

Ik maak mijn eigen Tim Van Steenbergen

 

Via via kon ik van iemand last-minute een plekje bemachtigen in een workshop “make Your Tim Van Steenbergen Dress”. Een patroon aan de hand van Tim Van Steenbergen, speciaal gemaakt voor deze workshop. Een workshop in het verre Genk (en dat op een autoloze zondag, volgende week nog maar een paar keer met de fiets gaan werken ter boetedoening) in het C-mine (een prachtlocatie, zie foto’s)

Allereerst moesten we onze maten doorgeven, want het patroon werd op onze maat afgeplot (trouwens gratis te downloaden hier, en als je ook nog een plotter hebt, ben je helemaal gesteld). Ik heb in H&M 36, in andere merken 38 en in designermerken blijkbaar 42 (gelukkig voor mijn ego, mocht ik het patroon terplaatse nog wat centimeters innemen)

Ik had als stof een tricot gekozen, achteraf gezien niet echt een goede zet. Nadat het patroon geknipt was heb ik nog een uur alle naad- en vormbanden erin moeten strijken. (maar zalig zijn de onwetenden). En eenmaal ineen gezet bleek mijn stofke te fragiel om de drapage te kunnen vastzetten (maar daar vinden we wel iets op)

Het voordeel aan ‘alleen’ een workshop te doen, was dat ik goed kon doorwerken. Ik ben dan ook zeer asociaal geweest (dat kan eigenlijk eens leuk zijn, ik moet al zoveel verplicht sociaal zijn)
Maar hoe hard je ook werkt, op 7u krijg je een kleedje met rits, voering/beleg, epauletten (die ik uitneembaar ga maken, want ik ben nog niet volledig overtuigd), …  niet af.
En dat vind ik jammer aan zo’n workshop. Je gaat naar huis met weer een onafgewerkt stuk dat je bij op de stapel kan leggen.
Ik had dit natuurlijk wel verwacht maar ik heb me nu wel voorgenomen dat ik zo’n workshops niet meer ga doen*. Want ik heb immers ons Chris (de naailesjuf, en volgende week kan ik weer bij haar terecht).
Maar kom, deze post wordt hopelijk ooit nog wel eens vervolgd (als ik de moed heb gehad om de rits, het beleg, de drapage en de zoom af te werken)

*want ik was eigenlijk liever mee gaan fietsten met Bjeurn en de kinders. Liv heeft een persoonlijk record van 20km gefietst (maar ze vond het naar ’t schijnt wel saai)