Als jullie dachten dat ik de 1000 km in 2012 altijd met volle goesting aanvang, dan zijn jullie dik mis.

In groep lopen, daar kijk ik meestal wel naar uit, maar alleen op pad gaan, daar moet ik me echt voor oppeppen.
Dat is trouwens ook de reden dat ik me bij een loopclub heb aangesloten, wel spijtig wel dat Bjeurn zich ondertussen bij een fietsclub heeft aangesloten met dezelfde trainingsmomenten … ’t  is dus eerlijk te verdelen nu.

In elk geval, heb ik geen kilometers meer op overschot in mijn 1000km uitdaging, en trainingsmomenten te over zijn er ook niet (en 2 dagen na elkaar loop ik niet, want ik ben nogal blessuregevoelig). 

En maandag had ik tijd, maar absoluut geen goesting (en het feit dat het om 20u al donker is doet er ook geen goed aan)

En dan heb je 2 opties, in je zetel kruipen en bedenken dat je morgen wel zin en tijd zal hebben om te lopen (het meest aantrekkelijke maar wel met bijhorend schuldgevoel achteraf), of toch vertrekken en je voorhouden dat de goesting wel zal komen.

In dit geval was het Bjeurn die me motiveerde … met zijn “doe eens een interval!”.

En zo vertrok ik, na eerst een improvisoire interval in endomondo te programmeren. En inderdaad, het was zalig. Het was nog -één van de laatste waarschijnlijk- warme avond en ik had plezier in ’t lopen.
Eigenlijk is het jammer dat je bij de aanvang van ’t lopen, je nooit herinnert dat zo’n toertje echt zalig kan zijn.

De moeilijkste meters zijn inderdaad degene naar de voordeur.
Maar nu ga ik voor de volgende keren toch echt proberen te onthouden dat het echt wel meevalt eens ge bezig zijt *wat maak ik mezelf toch wijs!!!*

 

De 20 uitdagingen op een rij !!!

 1. Laat je eens ergens droppen (en loop naar huis)
 2. Loop eens bij wijze van transport (in plaats van de auto of de fiets te nemen)
 3. Doe het eens elders (op vakantie, op trip, alleszins op verplaatsing en niet thuis)
 4. Jog eens met een andere partner
 5. Ga alleen lopen
 6. Ren met een groep
 7. Doe iets nuttigs onderweg (een brief posten, …. )
 8. Duik in de kaarten (al dan niet digitaal) en bereid een nieuwe route voor
 9. Improviseer en sla wat weggetjes in die je niet kent (en zorg dat je tijd hebt)
 10. Ga lopen om je slecht humeur te verjagen
 11. Neem geen muziek mee
 12. Probeer een sessie interval
 13. Ga ook eens als het vriest
 14. Loop een keer door de regen
 15. Neem deel aan een loopwedstrijd
 16. Vertrek als je helemaal geen goesting hebt (en voel het verschil als je terugkomt)
 17. Lees een boek over lopen
 18. Sta vroeger op om te gaan lopen
 19. Beloon jezelf met een loopkado (zoals in nieuwe schoenen / sporttracker / loopkleding / …. )
 20. Train binnen op de loopband