Ooit zei iemand hier in de comentaren iets in den trant van “ik zou nooit bij u willen komen eten”.
Niet zo sympathiek, maar wel begrijpelijk … voor een culinair orgasme moet je zeker niet bij mij zijn, en voor een lekkere maaltijd moet je al wat chance hebben.
Helaas voor man en kinders, ben voornamelijk ik de kok van dienst in het huishouden.
Toch … scoorde ik met dit receptje, doorgespeeld gekregen van een loopvriendin. Gemakkelijk, snel (tenminste als je de kinders niet laat helpen) en smakelijk.
Lasagne met zalm en spinazie
- Lasagneblaadjes (500 g is al teveel)
- Gerookte zalm (+- 300g)
- Diepvriesspinazie met room (1350 g)
- mozarella (250g)
- Kruiden zijn niet nodig, want door de gerookte zalm is dit al zout genoeg
- Leg een laag lasagneblaadjes
- smeer hierover spinazie
- en leg dan een laag zalm
- terug lasagneblaadjes
- terug spinazie
- terug zalm
- terug lasagneblaadjes
- wederom spinazie
- en hierover nog mozarella
- 25 min op 200°C in de oven
Voila … dit mag geklasseerd worden onder snelle kost en behoort nu tot de roterende recepten. Uw succesrecept is ook altijd welkom in de recepten (als het eenvoudig en snel is weliswaar)
Bedankt loopmaatje
Ok toch nog een paar vraagjes, om het niet toch ineens een langdurig recept te laten worden!
moeten de lasagneblaadjes voorgekookt worden? heb je een idee van de hoeveelheden? Hoelang moet het geheel in de oven? En op hoeveel graden?
Ik ben net zo’n kok als jij! En ik kijk altijd uit naar jouw eenvoudige receptjes! :-) Dus schrijven maar zou ik zeggen!
Mercikes he!
Kende je deze al? http://www.bol.com/nl/p/hardloperskookboek/9200000005554486/
@judith: ik koop lasagneblaadjes die niet moeten worden voorgekookt en voor de oventijd en aantal graden lees ik op het pakje van de lasagneblaadjes.
Voor de hoeveelheden nam ik 2 pakjes gerookte zalm etn 2 doosjes spinazie met room (maar hoeveel gram juist? … geen idee)
@An: neen, en jij, de moeite?
super! dat gaat mij lukken! Dinsdag maak ik er werk van! Mercikes he!
Ik heb hem besteld, zal het laten weten. :-)
Bwa,… veel calorietabellen en slechte recepten. Ge moet ervoor zijn.
wat hier een topper is die snel klaar is: kook brocoli in kleine roosjes, kook pasta (wij kiezen spirelli) bak spekjes (wij kiezen voor 4 personen 400gram). Meng alles samen op een zacht vuurtje en giet er 250ml room bij. Klaar! Onze kinderen zijn er dol op. Een variant die de schoonzus maakt is hetzelfde recept maar ipv room neemt zij een doosje boursin cuisine, fijne kruiden. Succes!
[…] hier is een recept dat een vriendin regelmatig maakt (de vriendin die me ook dit succesrecept heeft […]