run_often_quote

 

Ik heb een serieuze loopdip achter de rug. Na de 10 miles liep ik 3 weken niet, en dat moest ik echt wel bekopen tijdens de 20km van Brussel. Ik liep daar wel een mooie tijd, maar ik ben toch vrij diep moeten gaan, en dat merkte ik vooral nadien.

Tijd om me te herpakken dus, en daar begon ik deze week mee.

Een vriendin vertelde me dat als zij geen goesting heeft, dat ze gaat lopen tegen een zeer lage hartslag. En ik besloot ook zoiets te doen, ik moest lopen, maar ik ging mezelf niet te moe maken. Gene stress, geen snelle tijden, gewoon proberen de goesting terug te vinden.

Zo liep ik deze week ook 2 keer in het gezelschap van de heidejoggers. Dat is voor mij altijd een manier om de loopgoesting terug wat op te wekken.

Jammer genoeg heb ik blijkbaar toch een overbelasting aan mijn linkerknie. Ik voelde het voor ’t eerst na de 10 miles, daarna terug na de 20km van Brussel en deze week had ik er ook nog last van.
Internet leerde me dat het een beginnende lopersknie is. Echt zorgen maak ik me nog niet, vermits de pijn altijd snel weer weg is, en pas na enkele kilometers opkomt.
Ijs leggen en niet forceren moet hopelijk voldoende zijn.

Dan komt de goesting terug, en nu hebben we dit dus weer … ’t is toch godgeklaagd.

De cijfers

Training1: 5.75 km – 36m:18s – 6:19 min/km
Tegen ’t eind last van de knie

Training2: 8.37 km – 57m:41s – 6:53 min/km
Lopen met de heidejoggers. Er stond 10km op het programma, maar toen mijn knie terug opspeelde nam ik wijs het besluit om maar verder te stappen (gelukkig kon ik nog een shortcut nemen)

Training3: 4.75 km – 29m:07s – 6:08 min/km
Een testloopje om de knie te testen … geen zeer meer. 

Training4: 18.95 km – 2h:05m:30s – 6:37 min/km
De loopgoesting komt stilaan terug … het verstand jammer genoeg niet. 19km is geen goed idee als je last hebt van je knie. De laatste 3 kilometer speelde de knie terug goed op en ik was feitelijk wat boos op mezelf, want dat was natuurlijk op voorhand te voorspellen.
Maar het was wel tof, in het gezelschap van 2 heidejogsters, dat dan weer wel.