Afstand 60km – Hoogtemeters 256 – Bestemming Lervik (Zweden) – Overnachting in de tent aan een hele toffe shelterplaats


Het slechte weer is gearriveerd, vanmorgen was het nog zonnig en warm maar ergens gedurende de dag is het gekeerd.

De route was vandaag weer wat mooier en ook drukbereden, zo ontmoetten we een Belgisch koppel dat de route fietstte met bagagetransport en een koppel uit Berlijn die wisten wat de eetbare paddestoelen waren en onderweg veel plukten. Dat vond Liv ongelooflijk cool en wil ze ook kunnen, Liv is aan het lezen in de “kinderen van moeder aarde” trilogie van Thea Beckman en dat maakt veel indruk, ze is nog meer “into nature” en waar ze vroeger nog wel soms vlees wou eten wil ze het nu helemaal niet meer, en liefst ook geen vis. Met als gevolg dat wij ook zo goed als vegetarisch eten.

Er was 1 bergop van 150 hoogtemeters met stukken van 10% helling. We voelden ons wel stoer toen we anderen zagen afstappen terwijl wij het wel haalden. Niet dat er iets mis is met afstappen maar als je zo zwaar geladen als ons kan blijven rijden waar de lichtpackers afstappen, dan mag je wel fier zijn. Ik denk ook dat dat aantoont hoe sterk we deze reis geworden zijn.

 

 

Onze overnachtingsplek is weer heel schoon, een shelterplaats bij de zee en in het bos.

De shelter hebben we, tot teleurstelling van de kinderen, afgestaan aan onze 2 nieuwe Waalse vrienden Nathan en Adelyn, hun tent is niet waterdicht en stappers hebben voorrang zekerst.

Maar het leuke aan zo een shelterplaats is ook het ontmoeten van nieuwe mensen. Zo hadden we een hele gezellige avond met de Walen, die tot hier gelift zijn. Zo vond Vic een nieuw gezin, half Zweeds half Schots, waar hij de avond mee doorbracht. Zo is er ook nog een Portugees gezin aangekomen, leerden we een koppel uit Kopenhagen over de 6 verborgen reuzen. En zo zaagt Liv nu voor een paard nadat ze de avond in de paardenwei doorbracht met haar favoriet “Hinniker”.

Tof plekje, weer goed gevonden want zelfs de locals vroegen ons hoe we deze plek toch gevonden hadden.