Afstand 64km – Hoogtemeters 157 – Bestemming Domsten (Zweden) – Overnachting in de tent aan een shelterplaats


   


   

    


Wat een vreemd weer … het ene moment is het bijna heet en de volgende momenten zijn de wolken bijna zwart en regent het voor enkele minuten om dan terug plaats te ruimen voor zon. Duveltjesweer noemen ze dat, dacht ik. Ik had me laten wijsmaken dat Scandinavië heel stabiel weer had maar zoals Liv zegt “Het weer is hier stabiel onstabiel”. Maar ik klaag niet want ik denk dat dit zo een beetje mijn weer is, als het warmer wordt al 25 °C dan ben al niks meer waard.


Onze rit was weer schoon … de kattegattleden vinden we nu niet meteen een grote aanrader maar dit gedeelte was wel weer tof. Met ook weer genoeg vertier, s middags zwemmen in zee, ’s namiddags spelen in de speeltuin.

We vonden zelfs hier, waar het wat meer bebouwd is, een shelter aan zee. Jammer genoeg vonden Nederlandse scoutsvrienden deze eerst, onze tijd komt nog wel in Denemarken. We hebben ons maar niet mee aan het vuur geplaatst, de scoutsjongeren waren zo inverig aan het hout sprokkelen en kappen met hun bijl, dat we al moe werden door ernaar te kijken. Maar op een regenachtige avond is de tent een mooi alternatief … ik had trouwens wel eens behoefte aan een rustige avond.   

Dit is onze laatste nacht in Zweden, morgen varen we naar Denemarken, dat volgens het onderzoek dat we deden het duurste land van de EU zou zijn (Noorwegen en Zwitserland zijn nog duurder maar geen EU), voor ons niet zo een probleem vermits je daar ook veel gratis kampeerplaatsen en shelterplaatsen hebt, dus dat compenseert weer. We verwachten hier wel niet zoveel oude Amerikaanse wagens te zien en ook minder Deense campers want die worden blijkbaar zeer zwaar getaxeerd. Het 2,8% bier van Zweden zullen we alvast niet missen, de rest misschien wel.