Overnachting: camping Azur Regensburg

Aantal stappen: 18 000

Weer een dag van de grotere afstand vandaag, toch geraakten we nog niet in Tsjechië. Dat moet ook nog niet maar we verlangen wel naar goedkope ijsjes. Ten eerste herinner ik me nog heel goed de goedkope ijsjes tijdens mijn vakantie destijds met mijn ouders in Tsjecho-Slowakije. De ijsjes kostten minder dan 1 Belgische frank per bol en de rest van het eten vond ik toen niet lekker. Anderzijds is het hier warm, het lijkt me al lang geleden dat we een vakantie in zomerse temperaturen deden. We wanen ons hier in het Zuiden. … en we denken bijgevolg veel aan ijsjes.

Natuurlijk konden we ’s morgens niet vertrekken zonder nog eens te gaan zwemmen (we hebben Liv immers mee)

We eindigden in een dure (€50), maar gelukkig leuke, kamping in Regensburg en trakteerden ons daar direct op een drankje / ijsje.

Tevens de enige moment dat Bjeurn op social media zit … om zijn bier te untappen. (Untapped btw)

Eten was gewoon stokbrood met zalm, tomaat mozzarella en groenten. Meer moet dat soms niet zijn.

We kozen trouwens voor Regenburg omwille van het feit dat de binnenstad unesco erfgoed is … en terecht. Tof stadje met goede vibes.

Al waren we helemaal fan van de traditionele klederdracht. De onderste foto is onze favoriet (let op de gelijknis met de vis)

Onderweg (Regenburg is op wandelafstand van kamping) zagen we verrassend genoeg beversporen (ik verwacht dat niet op de Donau en zeker niet in stedelijk gebied) maar jammer genoeg geen bevers.

Bij het zien van deze kanopassage hoopten we (Vic niet) dat we ook zo een spannende passage gaan mogen doen aan de sluizen op de Moldau tijdens onze kanotocht in Tsjechië.

Op t einde van de dag gingen de kinderen slapen en Bjeurn en ik nog iets drinken. Maar toen we terugkwamen kregen we de onaangename verrassing dat het blijkbaar in de daktent niet zo goed geklikt had tussen de kinderen. Liv lag immers ineens in de auto.

Opsplitsen dan maar zeker !!! Dit verklaart waarom het verslag van vandaag in de daktent werd getypt, en wat langer is dan normaal.

’t is die eenzaamheid, ….