Aantal stappen: 23 000

Overnachting: Am Mühlenteich Camping

Ik moet zeggen dat ik op voorhand niet echt bezig was met de vakantieplanning van deze reis. Op zich niet anders dan anders want wij hebben de gewoonte om de avond op voorhand soms nog van bestemming te veranderen. Maar nu had ik me ook niet eens de moeite genomen om me te verheugen op de reis. Het enige dat ik wel al had gedaan was, in de bib, een boekje over Tsjechië en Polen halen. En toen ik in het weekend Tsjechië doorbladerde, wist ik, dit komt hier helemaal goed.

Vermits we dit jaar 3 weken congé hebben, is het allemaal wat relaxer. We doen net zoals verleden jaar een roadtrip met auto en daktent. De kinderen slapen op het dak en wij in de auto en we doen alsof we een campervan hebben.

We zijn precies wat bedrevener in het inpakken dan vorig jaar, onze bagage lijkt compacter. Vermits we ’s avonds in de auto slapen moet al onze bagage ’s nachts op de voorste zetels gepropt worden. Verleden jaar ging dat in mijn perceptie moeizamer dan nu.

Even ter verduidelijking. Het fietsen zijn we nog lang niet beu, maar Liv precies wel …. en een vakantie moet voor iedereen leuk zijn.
In plaats van een fietstocht wilde ze een meerdaagse kanotocht doen, en dat vonden wij ook een mooi alternatief.

Onze eerste tussenstop was er al na nog geen 400km … als trekker telt immers niet de bestemming, maar het onderweg zijn.

Ik had nog ergens op een lijstje de “Geierlay” staan, destijds de langste wandelhangbrug van Europa. Ondertussen zijn er al 2 langere (maar die lagen niet op onze weg).

En zo reden we tot het bezoekerscentrum in Mörsdorf waar we de Geierlayschleife, een schone wandeling van 7km, afstapten.

Plezant … en als de vakantiestemming er nog niet was, dan kwam ze toen wel.

Kamping zoeken was iets moeilijker … op de eerste kamping waren we niet welkom. Enfin … de kinderen waren niet welkom want het was een stiltekamping waar kinderen onder 14 jaar niet welkom waren. Ergens kan ik wel begrijpen dat mensen de rust verkiezen zonder kleine ruziemakers om deze te verstoren.

Maar zoals we al weten … uit een teleurstelling volgt meestal iets goed en hier was dat de toffe kamping Am Mühlenteig.

Er was een biergarten met restaurant met grote biertjes en lekkere frietjes met paprikapoeder (een hit bij onze kinders), schnitsel en bradwurst.

Geen compassie met onze veggie die het bij een slatje moest houden want haar worden waren “de vakantie is al lekker begonnen”.

Het toppunt van Liv haar dag was ongetwijfeld de zwemvijver op de kamping.

Bij mij was het misschien de avondwandeling zonder kinderen. Ik wijt het immers aan hun afwezigheid dat we een ree, een haas en een vos konden spotten.

Liv kwam trouwens daarnet in contact met haar eerste teek. Gelukkig had deze zich nog niet vastgezet. Ik ben alvast opgelucht dat we ons ingeënt hebben tegen tekenencefalitisch.

Benieuwd wat morgen brengt.