Op zoek naar een toegankelijke, goedkope activiteit … die ook nog origineel is? Doe eens aan discgolf !!!

Annelies met 2 discs tegelijk

Discgolf is een combinatie tussen frisbee en golf. De bedoeling is om in zo weinig mogelijk worpen de frisbee in een mand (de hole) te laten belanden.

Wij leerden discgolf kennen in Estland en we zagen het daarna regelmatig terug in de Scandinavische landen. In die contreien is het enorm populair en in de parken waar wij ons tentje opsloegen was dikwijls ook een disc golf parcours. Maar blijkbaar komt het overgewaaid van de VS, waar de sport zeer populair is.

In België is de sport jammer genoeg nog niet zo doorgebroken. Voorlopig zijn er slechts 4 terreinen, waarvan 3 in Wallonië. In Nederland is de sport iets groter, al lijken de terreinen daar ook vrij beperkt.

Wij probeerden discgolf uit in het park Fort 3 te Borsbeek (dat trouwens vrij toegankelijk is) en we kwamen enthousiast terug. Aan onze frisbee techniek is zeker nog wat werk, dus aan een competitie deden we nog niet. En al vliegt mijn frisbee nog steeds niet super smooth, uiteindelijk belandde hij wel steeds in de mand.

fort 3 te borsbeek
Vic speelt discgolf

Het park in Borsbeek was trouwens ook de moeite, met speeltuin, veel groen, leuke koeien, een natuurpuntwandeling van 4,5km en afleiding door de kleine sportvliegtuigjes die overvliegen.

Het plezante is ook dat dit héél toegankelijk is, zowel kinderen, sportivo’s als de minder sportieve medemens kunnen hier veel plezier aan beleven. Wat me doet bedenken dat dit ook een hele leuke teamactiviteit met collega’s zou kunnen zijn.

Liv in actie met discgolf
Bjeurn in actie met discgolf


Wil je eens iets anders doen? Denk dan discgolf !!!

Nuttige links