Afstand 21km – Hoogtemeters 221 – Bestemming Los Arcos – Overnachting albergue Isaac Santiago

Vandaag deden we het traag … zo traag (samen met de 7km van gisteren) dat we de stappende pelgrims van enkele dagen geleden terug ontmoeten … wat leuk is natuurlijk.

Het was ook de dag van de pelgrimskinderen … we ontmoetten immers 2 gezinnen met een kindje, weliswaar jonger als de onze, maar toch klikte het. En de ouders stelden de vriendschap ook op prijs want onze kinderen zijn al wat op de zorgende leeftijd, en zo konden de vermoeide ouders ook even bekomen. 

Geen lang verslag vandaag maar de rit was zeer mooi … niet langs de grote baan maar langs de pelgrimsweg vandaag.

We passeerden de wijnfontein aan het klooster van Irache (en er zat nog wijn in … want blijkbaar is hij tegen de middag toe meestal uitgeput). Wees gerust … Bjeurn tapte niet de hele fles vol (hij werd trouwens op zijn vingers getikt door een gids)

De kerk van Santa Maria in Los Arcos was de meest overweldigende tot nu toe … Bjeurn en ik zijn wel niet zeker dat het helemaal onze smaak is (niet dus), maar iedereen was wel onder de indruk.

Onze Albergue wordt uitgebaat door 2 toffe Vlaamse dames uit Lier, en we kregen een VIPkamertje voor 4 toegewezen. Goed, dan kunnen de kinderen nog eens goed en rustig slapen. Leuk detail … de man op de muurschildering is de oprichter van de Albergue en we hadden de eer om hem IRL te ontmoeten (en hij trekt er nog steeds op)