Afstand 52km – Hoogtemeters 732 – Bestemming Ventosa – Overnachting wildkamperen op een veld aan de caminoroute

Waar ik ons misschien in het begin wat buitenstaanders voelde op de camino (met gezin terwijl velen er alleen aan beginnen, met de fiets terwijl bijna iedereen te voet is), is dat gevoel nu helemaal weg. De andere caminogangers vinden het gewoon tof wat we doen en beschouwen ons ook als echte pelgrims. Ongelooflijk hoe snel dat het caminogevoel in je kruipt, en hoe onbeschrijflijk de caminosfeer is. 
De fietsroute loopt niet altijd samen met de wandelroute maar vandaag reden we grotendeels op de wandelweg. En door onze 2 laatste rustige dagen kwamen we ook veel mensen van de eerste dagen terug tegen … zo plezant … precies een grote familie. Het is trouwens ongelooflijk hoeveel volk er is. Albergues met 90 bedden geraken nog steeds volzet (en er zijn meerdere albergues per dorpje)

Gisteren waren er de pelgrimskinderen en vandaag verbroederden we verder met deze 2 toffe Fransmannen, waar we gisteren al mee aan de praat raakten. De ene met een zelfgemaakte en zelfontworpen wandelkar uit PVC-buizen en de andere met een wandelstok die hij zelf maakte en waar veel verhaal en emotie in zat. 
We kregen trouwens al veel complimenten op onze kinderen, gisteren waren er 3 afzonderlijke mensen die zeiden dat we zo’n lieve en flinke kinderen hadden  (jaja … ze zijn onderweg al veranderd *knipoog*)

Vanavond besloten we het wildkamperen eens terug op te vatten … en zo slapen we straks op een veld vlak aan de camino. Tegen 16u is er trouwens geen pelgrim meer te zien … maar we zijn er zeker van dat we tegen 6u ’s morgens de eerste stappers voorbij zullen zien komen.