Afstand 7km – Hoogtemeters 171 – Bestemming Ayegui – Overnachting Camping Iratxe Ciudad De Vacaciones

Ik volg al enige tijd de blog van mobile homework, een gezin die met hun 5 kinderen in de camper Europa doortrekken … en nu moest het lukken dat wij zeer dicht in elkaars buurt vertoefden … tijd voor een kennismaking IRL (in real life) dus.

Vanmorgen vertrokken we na het onbijt in de pelgrimsherberg naar hen, en het was toch wel de volle 3 km fietsen tot hun camperplaats. Vermits het best wel gezellig was gooiden we onze fietsplannen om en in plaats van 40km verder te fietsen besloten we gewoon naar een camping in het nabije dorp te gaan … dat gaf ons wat meer tijd.

De kinderen hebben er nieuwe kameraden bij. Vic bouwde kampen en beklom bergen met Boas en Jona en Liv speelde vooral met Vera, die even oud was. Wat een zaligheid, kinderen ontmoeten van eigen leeftijd die ook nog eens Nederlands praten.

Ondertussen zitten we na 3 dagen weer op een camping … afgrijselijk duur maar we hebben besloten om ons erovee te zetten en daar niet meer over te klagen. 
We merken dat de afwisseling van pelgrimshuizen en campings toch echt wel plezant is. Bij de pelgrimshuizen heb je een unieke sfeer, maak je echt deel uit van de camino, leer je veel mensen kennen, heb je de luxe van een bed, …. maar bij een camping heb je dan weer volledige vrijheid in je handelen  (we maken lekker veel lawaai en morgen slapen we uit ) en we merken dat we blij zijn om terug eens met ons vieren te zijn.