Afstand 54km – Hoogtemeters 81 – Bestemming Daon (Frankrijk) -Overnachting Camping Les Rivieres

We stonden op en voelden dat het de warmste ochtend tot nu toe was, het was tevens ook de donkerste.

We hebben het gevoel dat pas in Frankrijk onze zomer echt begonnen is, tevens merken we dat de bladeren beginnen vallen en de grond al herfstkleuren vertoont.

De dagen korten en de herfst komt eraan, vreemd gevoel.

Bij het plannen van de route zorgde Bjeurn ervoor dat we wat fietsroutes kunnen volgen. Zo zitten we vandaag en morgen op een fietsroute langs de rivier “la Mayenne”. 

Prachtig, verkeersvrij, vlak en langs dammen en (manuele) sluizen waar een vriendelijke sluiswachter paraat staat.

We zagen nooit meer trekkers als vandaag, maar de gemiddelde leeftijd was wel rond de 65 jaar.

De camping was er eentje met zwembad … maar we hadden moeten weten dat we dit nog niet mochten vertellen tegen de kinderen. Het zwembad was immers gesloten wegens een probleem met het water. Ik moet echter wel zeggen dat ze er niet een al te groot drama van maakten (morgen staat er ook een camping met zwembad op het programma, al weet ik niet of het slim was dat al te verkondigen)
Vandaag kochten we eindelijk de Franse simkaart, uiteindelijk werd het €24 voor 5 Gb, dat trekt er al meer op. We zijn dus terug mobiel.

En we kochten ook muziekboxen, ik merkte dat ik de muziek toch wel miste. We draaiden “Héhé van Jan De Wilde” al grijs. Nu nog K3 en Kadanza proberen te bemachtigen en de kinderen zijn ook content.