Afstand 54km – Hoogtemeters 169 – Bestemming Angers – Overnachting Camping Lac de Maine

Dit was de dag van de aangename ontmoetingen en de verwennerijen.

Toen we ons brood gingen kopen raakten we aan de praat met de bakkersvrouw en ook met een bende stappers (les randonneurs de Grez Neuville). Het draaide uit op een geanimeerd en gezellig gesprek met de typische thema’s … hoe doen we dat met school, hoe loopt de route, is het niet zwaar fietsen met zoveel bagage, … 
We werden ook getrakteerd op koud fruitsap (zo heerlijk dat dat smaakt … gekoelde drank) en chocoladekoekjes (en bij ons staat het net op de verboden lijst omdat dat bij deze temperaturen neiging tot smelten vertoont).

En bij het vertrek stopte de bakkersvrouw ons nog enkele pains au chocolat toe.  

Bij het middageten ontmoetten we een bende fietsers, waaronder één koppel op een Pino Hase fiets, net zoals wij. Liv was al meteen enthousiast en verzorgde de eerste contacten voor ons.

Toevallig was het een groep Vlamingen (die al sinds 1998 jaarlijks een fietsvakantie samen doen) en die ook nog verbleven op de camping waar wij ook naartoe trokken. 

En zo werden we ’s avonds uitgenodigd voor een aperitief bij hun bungalow. Heel gezellig, misschien een beetje te gezellig want wij hadden ons avondeten al gehad (al was dat niet te merken aan Liv en Vic die gretig alle koekjes aannamen die hun werden aangeboden)  maar onze Belgische vrienden moesten nog wel eten. Ik hoop alvast dat het vlees ondertussen niet te taai was.
We merken aan Liv en Vic dat ze het heel leuk vinden om ook eens met anderen te converseren in eigen taal, en ze genoten van de rondleidingen, in de caravan en de ingerichte bungalow, die ze kregen.

Een dag van 29°C biedt natuurlijk ook ijsjes … niet vanuit een ijskraam (want we hebben een strikt budget) maar vers vanuit de winkel. En een leuk neveneffect vandaag was dat we ze enkel vonden verpakt per 6.

Natuurlijk moeten de kinderen dan wel extra trainen.

En intussen zijn we in Angers … waar we morgen een rustdag houden.