Miniweekend op paalkamping

2019-02-06T21:41:07+00:00mei 16th, 2018|Categories: Travel|Tags: , , , , |9 Comments

Het was de bedoeling dat we het vorige verlengd weekend op staptrip gingen met Lobke, Jelle, Tess en Alix maar een werkdag van Bjeurn, een voetbaltornooi en een lentefeest hebben dat plan geboycot. In plaats van het weekend te verzetten (naar wanneer? … die agenda slipt maar vol met andere -meestal leuke- dingen) besloten we een avondje langs te komen tussen werkdag en lentefeest in op de paalkamping waar Lobke en co zouden verblijven.

Het is tegen mijn principes,* Idealiter probeer ik niet terug te gaan naar het bekende maar kies ik liever voor iets nieuws (behalve bij eten) maar het was geen straf om nog eens terug te gaan naar paalkamping De Steenberg in het Meerdaelwoud, ’t is namelijk een pareltje.

Als ik dacht om vlug eens alles in een rugzak te steken voor een nachtje, dan viel dat wel tegen. Een tent, 4 slaapzakken en matjes, eet- en kookgerief, zaklamp, 3 flessen wijn, enkele liters water  …. nemen al snel veel plaats in. Uiteindelijk moesten we elk een rugzak dragen … voor de volle 1,5km wel maar, maar toch. En zo werd ik er weer mee geconfronteerd dat hiken toch iets totaal anders is dan fietstrekken, het gewicht beperken is zoveel belangrijker voor stappers … je zou bijna begrijpen waarom die stappers van de lelijke afritsbroeken dragen in plaats van een zware jeansbroek.

Op een paalkamping mag je volgens de regel maximum met 3 tenten staan, maar tegen het eind van de avond stonden er meer dan 10, wat nog niets was in vergelijking met de dag voordien, want toen waren het er volgens de verhalen wel 20 !!!
Maar als we dan allemaal rond het kampvuur zaten en iedereen samen met ons broodjes op een stok maakte (mijn recept verdubbelen was misschien overdreven … maar nu konden we wel delen) dan ben ik ervan overtuigd dat deze regel wel eens mag verbroken worden.

Speelgoed was er niet, maar een boom om in te klimmen, schommels in de boom, vuur, een wei met zeer lang gras en voor Liv het boek Lampje van Annet Schaap … was meer dan voldoende ter entertainment.

’s Nachts had ik het weer koud, ik had nochtans geluk want de nacht voordien was het naar het schijnt nog een pak kouder, maar op dat moment besliste ik dat ik een nieuwe slaapzak zou kopen, zo’n donzen exemplaar met een comforttemperatuur van 0°C.

De ochtend verliep nog zeer gezapig met kinderen die sliepen tot bijna 9u, dat had ik niet verwacht want Liv begon om 6u45 haar droom al aan mij te vertellen en Vic vroeg om 7u of hij mocht opstaan om het kampvuur weer aan te steken.

En hoewel dit maar een zeer kort tripje was, geniet ik er al weer dagen van na, hoeraaa voor paalkampings !!! Vic heeft trouwens ook nog een mooi aandenken aan onze overnachting, een schone uitslag waarschijnlijk veroorzaakt door processierupsen.

Voordat jullie ernaar vragen, ziehier het recept van onze broodjes op een stok

*Idealen zijn zoveel sympathieker dan principes !!!

9 Comments

 1. gerhildemaakt 16 mei, 2018 at 20:53 - Reply

  Die schommels lijken me heerlijk! Plaats genoeg daar trouwens voor al die tenten, al begrijp ik wel dat er regels zijn. Ik ben zelf nog niet gaan paalkamperen, maar mijn broer doet het wel vaker.

  • Annelyse 16 mei, 2018 at 20:58

   Ik begrijp de regels ook en ik hoop echt dat de paalkampings niet ten onder gaan aan hun eigen succes (afval dat achterblijft en feestjes die gebouwd worden)

 2. Lobke 16 mei, 2018 at 22:01 - Reply

  Een weekendje dat nog wat langer had mogen duren. Zo van genoten! Hopelijk Vic niet te veel last meer van die uitslag?

  • Annelyse 16 mei, 2018 at 22:02

   Was dus processierups … hij heeft medicatie gekregen en is daarna gebeterd

  • Annelyse 16 mei, 2018 at 22:17

   Was dus processierups … hij heeft medicatie gekregen en het is daarna gelukkig gebeterd.

 3. Le petit requin 17 mei, 2018 at 09:02 - Reply

  Haha, “je zou bijna begrijpen waarom die stappers van de lelijke afritsbroeken dragen in plaats van een zware jeansbroek”. Bijna, maar toch nog niet helemaal dus ;-)

  Klinkt als een heerlijk weekend! In België deed ik nog nooit aan (paal)kamperen (behalve die paar nachten als kind in de eigen tuin ;-) ), maar dit ziet er wel een zalig plekje uit!

 4. Lobke 17 mei, 2018 at 15:38 - Reply

  Gelukkig! Laat je trouwens even weten welke slaapzak het wordt? Ik zou direct opnieuw voor de kilobag van The North Face gaan (weegt nog geen kilo, kleine pakmaat en lekker warm), maar ze maken hem niet meer :-(. Nu dus ook op zoek naar een alternatief, want na 10 jaar is het aantal pluimpjes (en dus ook warmte) serieus geminderd…

  • Annelyse 17 mei, 2018 at 16:03

   Ik ga voor diene van den decathlon want alles dat ik in de AS vind is meer dan dubbel zo duur, en die van decathlon is ook geen kg. Ik zal laten weten wat ik ervan vind als ik hem getest heb.

 5. […] paalkamping (Stropersbos in Stekene) is vermoedelijk ook wel één van de schoonsten in héél België (tips voor andere pareltjes die […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.