Een mama die zegt “Kom we gaan wandelen !!!”, waarop de kinderen “Jeuj !!!” roepen
… ik kan me niet inbeelden dat dit vroeger bij mij thuis zo was.

In ons gezin is dit echter wel zo … deze vakantie (met aanhoudend snertweer) zijn we zelfs 2 keer gaan wandelen.
Maandag skipten we onze geplande wandeling met spijt in het hart wegens gevaar voor omvallende bomen, maar woensdag wandelden we wel (gedeeltelijk in de regen) en vandaag verkozen we een wandeling met vrienden boven “gaan zwemmen” (al heb ik de kinderen er wel niet aan herinnerd dat er eigenlijk zwemmen in een subtropisch zwembad op de agenda stond)

De prijs van de leukste wandeling blijft nog steeds de Ninglinspo (Liv haar woorden), maar deze van vandaag kwam toch hoog in onze ranking en hij werd officieel verkozen de natste wandeling (en nat en modderig staat gelijk aan tof bij ons) die we ooit deden … daarmee deden we hem ook 2 keer.

Als we gaan wandelen kiezen we vaak voor geocacheroutes of voor natuurpuntwandelingen … dit was een combinatie van beide … een geocacheroute in het Silsombos in Nederokkerzeel … 6 km volgens deze route met onderweg 12 geocaches (waarvan we er 2 niet vonden en 1 per ongeluk oversloegen) … niet te lang, maar met dit koude en natte weer meer dan ambitieus genoeg.

Wat me opvalt is dat ik echt sterke kinderen heb. Ze klagen niet als ze natte voeten hebben, ze mopperen niet dat hun handen koud hebben en ze zagen niet dat ze moe zijn. Als ik zin heb om er de brui aan te geven zeggen zij “Neen, we geven niet op, we zijn toch niet van suiker”.
Die laatste zin hebben ze geleerd van mij, maar ik vrees soms dat ik de zwakke schakel in dit gezin ben, want ik lijk meer te lijden onder de koude en regen … dat belooft voor op onze grote fietsreis.

Zei ik al dat het daar nat en modderig was?
Wel … Liv doet alvast niet mee aan “plassen ontwijken”
2016-02-10 14.37.32

Vic ook niet trouwens

Ik ben jaren lang te fier geweest om me lelijke wandelschoenen aan te schaffen, maar ik had nooit gedacht dat ik zoveel plezier aan die lelijke schoenen zou beleven.
2016-02-10 14.12.09

Het meest grappige moment … Vic die zijn bot in de modder verliest
2016-02-10 14.06.06

Goei stappers … zie maar hoe ze de tred erin zetten
2016-02-10 14.26.54

En hier sè, een geocache vermomd als boomstam
2016-02-13 14.48.15

Sneeuwklokjes … dat was precies al lang geleden dat ik deze nog zag
2016-02-13 14.29.32

En niet op foto maar ook zeer plezant … die warme en welverdiende chocomelk nadien.